EP prezidents: "Breksitu" iespējams atlikt vienīgi uz dažām nedēļām (1)

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Eiropas Parlamenta (EP) prezidents Antonio Tajāni.
Eiropas Parlamenta (EP) prezidents Antonio Tajāni. Foto: AFP / Scanpix

Lielbritānijas aiziešanu no Eiropas Savienības (ES) iespējams atlikt vienīgi uz dažām nedēļām un vienīgi tad, ja Londona tam uzrāda konkrētus iemeslus, paziņojis Eiropas Parlamenta (EP) prezidents Antonio Tajāni.

29. martā paredzēto "Breksitu" iespējams atlikt tikai līdz jūlija sākumam, intervijā, kuru sestdien publicējuši vācu mediju grupas "Funke" laikraksti, norādījis Tajāni.

Taču "Breksita" atlikšana vēl jāpamato, piemēram, ar vēlēšanu vai referenduma rīkošanu, piebildis EP prezidents.

Paredzēts, ka otrdien Lielbritānijas parlaments atkārtoti balsos par janvārī ar lielu balsu pārsvaru noraidīto premjerministres Terēzas Mejas panākto "Breksita" vienošanos.

Meja apsolījusi, ka gadījumā, ja vienošanās atkal tiks noraidīta, trešdien parlamentam būs iespēja balsot par bezvienošanās "Breksitu".

Gadījumā, ja arī bezvienošanās "Breksits" tiks noraidīts, dienu vēlāk likumdevējiem tiks dota iespēja balsot par "Breksita" atlikšanu.

Tajāni atzinis, ka bezvienošanās "Breksits" būtu katastrofa Lielbritānijas ekonomikai un kaitētu arī ES.

Tomēr viņš atkārtoti uzsvēris, ka Brisele nav gatava mainīt nedz "Breksita" vienošanās saturu, nedz tā dēvēto pagaidu risinājumu, kura mērķis ir novērst robežkontroles atjaunošanu uz Īrijas un Ziemeļīrijas robežas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu