Ķibermaņa četrinieks izcīna sudraba medaļas pasaules čempionātā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ķibermaņa vadītais četrinieks Vistleras trasē Kanādā.
Ķibermaņa vadītais četrinieks Vistleras trasē Kanādā. Foto: EPA/Scanpix

Latvijas bobsleja pilota Oskara Ķibermaņa vadītā četrinieku ekipāža šodien izcīnīja sudraba medaļas Vistleras trasē Kanādā notiekošajā pasaules čempionātā. 

Latvijas ekipāža veica labu trešo braucienu - 50,28 sekundes, taču pēdējā braucienā Ķibermaņa vadītā vienība veica neveiksmīgāko no visiem četriem braucieniem - 50,65 sekundes. Kopumā tas Latvijas četriniekam deva otro labāko laiku un sudraba medaļas. 

Par uzvarētājiem kļuva Frīdriha vadītā ekipāža no Vācijas, kura uzrādīja lielisku kopējo rezultātu - 3:21,33. Ķibermaņa četrinieks no līderiem atpalika par 0,29 sekundēm. 

Trešo vietu izcīnīja kanādieši ar Kripsu priekšgalā, atpaliekot par 0,45 sekundēm no uzvarētājiem. 

Ķibermanis kopā ar stūmējiem Arvi Vilkasti, Jāni Strengu un Matīsu Mikni pēc piektdien veiktajiem pirmajiem diviem braucieniem atradās pirmajā vietā - viņi par 0,04 sekundēm apsteidza šosezon lielisku sniegumu rādošā vācieša Frančesko Frīdriha četrinieku. Tikmēr trešais, atpalikdams no latviešiem 0,11 sekundes, bija kanādietis Džastins Kripss. 

Piektdien pirmajā braucienā Ķibermanis ar saviem stūmējiem uzrādīja jaunu trases rekordu, iepriekšējo pārspējot par iespaidīgu pussekundi, kamēr otrajā izdevās labot trases rekordu.

Pašlaik 25 gadus vecais Ķibermanis pēdējos gados bijis Latvijas bobsleja otrais pilots aiz Oskara Melbārža, kurš gan šosezon trasē neatgriezīsies. Phjončhanas olimpiskajās spēlēs viņš divniekos ieņēma devīto vietu, bet Pasaules kausā divniekiem sezonu noslēdza augstajā ceturtajā vietā kopvērtējumā.

Iepriekšējais pasaules čempionāts bobslejā un skeletonā notika 2017.gadā, bet bobslejisti pie godalgām netika, taču pie zelta skeletonā tika Martins Dukurs.

Pasaules čempionātā bobslejā un skeletonā Latvijas sportisti kopumā tikuši pie 11 medaļām - seši zelti, divi sudrabi un trīs bronzas. Bobslejā četriniekos latvieši zeltu izcīnīja 2016.gadā Īglsā, kad uzvaru ar pilotu Melbārdi guva arī stūmēji Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga. Tā ir līdz šim vienīgā reize, kad Latvijas bobslejisti planētas meistarsacīkstēs izcīnījuši zeltu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu