Sevastova sasniedz prestižā Indianvelsas turnīra trešo kārtu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova sestdien sasniedza prestižā Indianvelsas WTA "Premier" sērijas turnīra trešo kārtu.

Pasaules ranga 11.vietas īpašniece Sevastova, šajā turnīrā būdama izlikta ar to pašu numuru, otrās kārtas mačā ar rezultātu 6-3, 6-4 uzvarēja amerikānieti Medisonu Brenglu, kura ir planētas 96.numurs. Par trešās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 65 WTA ranga punktus.

Nākamajā kārtā Latvijas pārstāve tiksies ar Igaunijas tenisisti Aneti Kontaveitu, kura ir pasaules 21.numurs.

Abas tenisistes šajā mačā cīnījās ar savu servju nosargāšanu, to izdarot vien retu reizi. Pirmajā setā bija īsts breiku lietus, jo pamīšus Sevastova un Brengla viena otru nobreikoja pirmajos sešos geimos, tobrīd rezultātam esot 3-3. Pēcāk gan cīņas gaita mainījās, un Latvijas tenisiste savu servi prata nosargāt, bet izšķirošo breiku viņa ieguva astotajā geimā un pēc tam izservēja setu (6-3).

Otrajā setā bija līdzīgs cīņas ritējums, abām tenisistēm regulāri apmainoties breikiem, tomēr seta beigās atkal labāk nospēlēja Sevastova, kura maču noslēdza ar diviem uzvarētiem geimiem pēc kārtas. Otrajā setā viņa triumfēja ar 6-4.

Latvijas tenisiste ar šo uzvaru pārtraukusi trīs zaudējumu sēriju.

Sevastovai pirmā kārta bija brīva, kamēr Brengla, kura dalībai šajā turnīrā saņēma rīkotāju īpašo ielūgumu jeb "wild card", pirmajā cīņā ar ar 6-2, 6-3 sagrāva austrālieti Samantu Stosuru (WTA 78.).

Sevastova ar Brenglu līdz šim savā starpā bija tikušās tikai vienu reizi - tas notika tālajā 2008.gadā, kad ITF turnīrā Itālijā Latvijas pārstāve svinēja panākumu ar 6-4, 7-6 (7:3).

Pašlaik 28 gadus vecā Brengla pie WTA tituliem nav tikusi, bet līdz šim viņa spēlējusi vienā finālā - 2015.gadā Hobārtas WTA "International" sērijas sacensībās, kad viņa bija spiesta piekāpties britu tenisiste Heterei Votsonei. Amerikāniete karjeras laikā triumfējusi 13 Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) turnīros.

Karjeras rekords pasaules rangā Brenglai ir 35.vieta, ko viņa sasniedza 2015.gadā. Šosezon viņa ar lieliem sasniegumiem nevar lepoties, jo pasaules tūrē guvusi trīs uzvaras 11 mačos.

Pērn Sevastova par sezonas piekto "Grand Slam" turnīru uzskatītajā Indianvelsā sasniedza astotdaļfinālu, par to nopelnot 120 WTA ranga punktus. Pirmo reizi viņa šajās sacensībās spēlēja 2010.gadā, kad aizkļuva līdz trešajai kārtai.

Indianvelsas sieviešu turnīra trešo kārtu piektdien sasniedza Latvijas otrā rakete Aļona Ostapenko, kura ar rezultātu 6-2, 6-1 pārspēja ķīnieti Šuai Džanu.

Trešajā kārtā pasaules ranga 22.pozīvijas īpašniece Ostapenko tiksies ar ranga 61.vietas īpašnieci Markētu Vondrušovu no Čehijas.

Savukārt Latvijas vīru tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis piektdien ATP "Masters 1000" sērijas turnīrā pirmās kārtas mačā ar rezultātu 3-6, 7-5, 2-6 piekāpās Austrālijas tenisistam Aleksam Boltam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu