Ar vēl diviem mačiem tiks noslēgta jaunās sezonas futbola virslīgas pirmā kārta

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
FK "Liepāja"
FK "Liepāja" Foto: FK "Liepāja"/facebook

Ar vēl diviem mačiem šodien tiek noslēgta jaunās "Optibet" Latvijas futbola virslīgas pirmā kārta.

Vispirms plkst.13 "Ventspils" savas pilsētas 2.pamatskolas laukumā uzņems Jūrmalas "Spartaks" vienību, bet plkst.15 RFS savā laukumā sacentīsies pret "Liepājas" futbolistiem. Šīs abas cīņas būs iespējams vērot kanālā "Best4Sport TV Extra", kas bez maksas skatāms lietotnē "Shortcut".

Gan "Ventspils", gan "Spartaks" komandās šajā starpsezonā notikušas ievērojamas sastāva izmaiņas, turklāt par jūrmalnieku galveno treneri kļuvis itāļu speciālists Nuncio Dzavetjēri, kurš savulaik pusotru gadu vadīja tieši ventspilniekus. Lielākās izmaiņas pirms sezonas skārušas tieši Jūrmalas klubu, jo to atstājuši tādi iepriekšējā gada līderi kā Aleksejs Višņakovs, Aleksandrs Kosoričs, Jevgeņijs Kobzars, Kaspars Svārups un Artemijs Maļejevs, bet sastāvs papildināts ar vairākiem gados jauniem spēlētājiem, tostarp leģionāriem. Starp zināmākajiem "Spartaks" papildinājumiem ir Vitālijs Rečickis, Vitālijs Smirnovs, Ņikita Bērenfelds, Artis Jaudzems un vārtsargs Vitālijs Meļņičenko.

Tikmēr Latvijas vicečempionē "Ventspilī" vairs nebūs tādu spēlētāju kā pussargs Ritvars Rugins, aizsargi Nauris Bulvītis un Vitālijs Jagodinskis, kā arī jau pieminētie Rečickis un Meļņičenko, bet vienībai pievienojušies pussargi Romans Mickevičs, Jevgeņijs Kazačoks, Ingars Sarmis Stuglis, uzbrucējs Kaspars Svārups, talantīgais vārtsargs Vjačeslavs Kudrjavcevs un citi futbolisti.

"Ventspils" pagājušajā sezonā virslīgā bija otrā, kamēr "Spartaks" pēc diviem čempiontituliem palika piektajā vietā un bez iespējām startēt Eirokausos.

Savukārt pirms jaunās sezonas bruņojusies RFS komanda, kas piesaistījusi ventspilnieku aizsargus Bulvīti un Jagodinski, bet no "Riga" pārnācis bijušais Latvijas izlases pussargs Artūrs Zjuzins, kā arī Alans Siņeļņikovs un vairāki leģionāri. Tikmēr šajā vienībā vairs nebūs redzams viens no tās līderiem Kaspars Dubra, kurš ir devies leģionāra gaitās uz Kazahstānu, un gruzīns Laša Šergelašvili, kā arī bijušais valstsvienības pussargs Dāvis Indrāns, kurš pārcēlies uz Jelgavu.

Lielas pārmaiņas starpsezonā piedzīvoja arī "Liepāja", jo vispirms tās prezidenta amatu atstāja Māris Verpakovskis, kurš tagad darbojas tieši RFS komandā. Liepājniekiem pievienojušies tādi Latvijā zināmi futbolisti kā uzbrucējs Vladislavs Kozlovs un vārtsargs Kristaps Zommers, kurš pirms tam vairākus gadus spēlēja Itālijas zemākajās līgās, bet komandas rindās vairs nebūs tādu spēlētāju kā aizvadītās sezonas labākais vārtu guvējs Ģirts Karlsons, Leonels Strumija un Verners Apiņš.

RFS pagājušajā sezonā guva trešo vietu, kas tai šogad ļaus debitēt Eirokausos, kamēr "Liepāja" bija ceturtā.

Jaunās virslīgas sezonas pirmā kārta iesākās sestdien, kad čempione "Riga" viesos ar 1:0 pārspēja "Jelgavu", bet "Daugavpils" savu skatītāju priekšā ar tādu pašu rezultātu pieveica "Metta"/LU futbolistus. Tā kā turnīrā ir nepāra komandu skaits, tad tikai nākamnedēļ turnīrā iesaistīsies "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola".

Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, virslīgā kļuvis par vienu komandu vairāk, turnīrā startējot deviņām vienībām. Plānots, ka nākamajā sezonā virslīgas turnīrā spēlēs jau desmit komandas.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu