Novērsti visi spēcīgā vēja izraisītie elektrotīkla bojājumi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Elektrības vadi un stiprinājumi pie lauku mājas Latgalē. Ilustratīvs attēls.
Elektrības vadi un stiprinājumi pie lauku mājas Latgalē. Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Novērsti visi spēcīgā vēja izraisītie elektrotīkla bojājumi, kā arī atjaunota elektroapgāde visiem klientiem, aģentūru LETA informēja AS "Sadales tīkls".

Piektdien un sestdien Latvijas teritoriju šķērsoja spēcīgs vējš ar brāzmām līdz 28 metriem sekundē, izraisot bojājumus arī AS "Sadales tīkls" elektrotīklā.

Vislielākos elektrotīkla bojājumus vējš izraisīja Latvijas ziemeļaustrumu un dienvidu daļā - Aizkraukles, Jēkabpils, Bauskas apkaimē.

Atbilstoši vēja pārvietošanās ceļam tika reģistrēti lokāli elektrotīkla bojājumi arī citos novados, kas pārsvarā bija nolauzti un elektrolīniju vados iegāzti koki, sarauti elektrolīniju vadi un bojāti gaisvadu elektrolīniju balsti, kas izraisīja elektroapgādes traucējumus klientiem.

Kopumā no 8. marta līdz 9. martam novērsts 491 zemsprieguma un vidējā sprieguma elektrotīkla bojājums - 29 bojājuma vietās ir nomainīti elektrolīniju balsti, 72 vietās savienoti trūkušie elektrolīniju vadi un 140 bojājumu vietās no elektrolīnijām noņemti koki un nolauztie koku zari un citi priekšmeti.

Pateicoties iepriekšējai gatavībai, saskaņotai operatīvai darbībai un intensīvam darbam, lielākā daļa elektroapgādes traucējumu tika novērsta līdz 9. marta pusdienlaikam, taču visiem klientiem elektroapgāde atjaunota 9. martā pulksten 23.30.

Elektroapgādes atjaunošanas darbs kopumā noritēja veiksmīgi. Elektrotīkla bojājumu novēršanu apgrūtināja augstais zemes mitruma līmenis, īpaši vietās, kur elektrotīkla bojājumu novēršanai bija jāizmanto specializētā tehnika.

AS "Sadales tīkls", reaģējot uz meteorologu prognozēm, jau 8. martā uzsāka darbu pastiprinātā režīmā, nodrošinot gatavību nepieciešamības gadījumā novērst iespējamos elektrotīkla bojājumus un operatīvi atjaunot klientu elektroapgādi.

Tika mobilizētas papildu elektromontieru brigādes, nodrošinātas materiālās rezerves un visas pieejamās tehnikas vienības, kas tika iesaistītas spēcīgā vēja izraisīto bojājumu likvidēšanā. AS "Sadales tīkls" sazinājās arī ar pašvaldībām un informēja par spēcīgā vēja izraisītajiem iespējamajiem elektroapgādes traucējumiem katras pašvaldības administratīvajā teritorijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu