Robežsargiem, ziņojot par korupciju, tiek izmaksātas naudas balvas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Robežsargs ar suni robežkontroles punktā "Vientuļi"; ilustratīvs foto.
Robežsargs ar suni robežkontroles punktā "Vientuļi"; ilustratīvs foto. Foto: Zane Bitere/LETA

Robežsardzē ieviesta sistēma, kad, ziņojot par korupciju dienestā, ziņotājs saņem naudas balvas, "Latvijas Radio" pastāstīja Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts.

Pērn robežsardze par kukuļu došanu robežsargiem uzsāka deviņus kriminālprocesus, bet 2017. gadā tika ierosinātas vien divas lietas. 

"Lai veicinātu neiecietību pret korupciju, lai stimulētu ziņot par koruptīviem gadījumiem, lai uzlabotu drošību," sistēmas mērķi skaidro robežsardzes priekšnieks.

"Pašlaik, šajā gadā prakse ir tāda - ja netiek uzsākts kriminālprocess, bet, ja pasē, piemēram, ir ielikta kaut kāda naudas summa, tie ir 40 eiro. Ja persona tiek turēta aizdomās par administratīvo pārkāpumu, viņš piedāvā kukuli atrisināt šo lietu, un robežsargs fiksē un tiek uzsākts kriminālprocess -120 eiro," "Latvijas Radio" pastāstīja Pujāts.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu