Saeimā vērtēs iniciatīvu par Simtgades svinību naudas novirzīšanu vēža ārstēšanai (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Saeimas ēka.
Saeimas ēka. Foto: Lita Krone/LETA

Saeimas Budžeta un finanšu komisija 12. martā vērtēs iniciatīvu par Simtgades svinību naudas novirzīšanu vēža ārstēšanai.

Iniciatīva portālā "Manabalss.lv" tika ievietota 2017. gada 29. novembrī, un līdz pērnā gada 18. augustam iniciatīva savāca 10 815 Latvijas iedzīvotāju parakstus.

Iniciatīvas autors Aurels Alvils Puričs norāda, ka Latvijai vajadzētu ņemt piemēru no Ziemeļvalstu kaimiņiem par prātīgu līdzekļu izlietošanu simtgades svinībām.

Viņaprāt, izvērtējot un izanalizējot katra pasākuma un projekta lietderīgumu un saistību ar simtgades svinībām, atradīsies finansējums, ko novirzīt iepriekšminētajam mērķim.

"Piedāvāju izvērtēt un samazināt Latvijas simtgades svinību tēriņus no valsts budžeta un finansējuma piešķiršanu onkoloģisko slimību diagnosticēšanai un ārstēšanai, lai nerastos apstākļi, ka cilvēki ir spiesti nonākt bezizejā līdzekļu trūkuma dēļ un lūgt ziedot vai aizņemties milzīgas summas no dažādiem aizdevējiem, lai iegūtu nepieciešamās zāles, terapijas un citas lietas," norādīts pieteikumā.

Uz sēdi, kas notiks 12. martā pulksten 10, uzaicināts iniciatīvas autors, Veselības ministrijas pārstāvis un Finanšu ministrijas pārstāvis.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu