Gailītis: Mums paveicās ar metieniem pēdējās minūtēs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Gailītis
Jānis Gailītis Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vicečempionei basketbolā "VEF Rīga" svētdien VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mača otrajā puslaikā izdevās atrast savu spēles ritmu, kā arī atzina to, ka komandai paveicās ar metieniem pēdējās minūtēs, pēc uzvaras secina rīdzinieku galvenais treneris Jānis Gailītis.

"VEF Rīga" viesos ar rezultātu 78:73 (22:26, 19:19, 18:17, 19:11) uzvarēja pieredzējušā latvieša Jāņa Blūma pārstāvēto Pemas "Parma", turpinot cīņu par vietu izslēgšanas turnīrā.

"Šodien bija ļoti smaga spēle. "Parma" ir fiziski spēcīga komanda, kas spēlēja ar enerģiju un pašatdevi, turot augstu tempu. Mums bija samērā labs spēles sākums, bet pēc tam pieļāvām virkni nevajadzīgu kļūdu abos laukuma galos. Pieņēmām nepareizos lēmumus un nevajadzīgi pārkāpām noteikumus," turnīra rīkotāji citē Gailīša teikto.

Rīdzinieki uzvaru sev nodrošināja spēles pēdējā minūtē.

"Otrajā puslaikā izdevās atrast savu ritmu. Neskatoties uz to, ka mača beigas izvērtās spraigas, mums paveicās ar metieniem pēdējās minūtēs, tādējādi izcīnot uzvaru," atzīmēja Gailītis.

"VEF Rīga" ar septiņām uzvarām 20 spēlēs Vienotās līgas kopvērtējumā ieņem desmito vietu, bet no izslēgšanas turnīra zonas to šķir tikai viena panākuma tiesa. Savukārt "Parma" ar trim panākumiem 19 mačos ir priekšpēdējā 14 komandu konkurencē.

Šo vienību pirmā apļa cīņā pagājušā gada oktobrī "Parma" basketbolisti Rīgā guva uzvaru ar 80:76. Tiesa, pēdējā laikā krietni labāk Vienotajā līgā klājies "VEF Rīga" vienībai, jo tā guvusi četras uzvaras pēc kārtas un turpina cīnīties par vietu "play-off", kamēr "Parma" spēlētājiem ir jau desmit zaudējumi pēc kārtas. Savu iepriekšējo uzvaru šajā turnīrā Permas vienība guva 16.decembrī, kad negaidīti tika pārspēta Kazaņas "Unics" komanda.

Neveiksmju sērijas vidū no "Parma" galvenā trenera amata tika atbrīvots Latvijas speciālists Nikolajs Mazurs.

Savukārt visu turnīru ietvaros "VEF Rīga" guvusi jau 11 uzvaras pēc kārtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu