Zagts auto "uzsēžas" uz jumta. Kā cietušajam vadītājam atlīdzinās zaudējumus?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lubānas ielā noticis pavisam savdabīgs ceļu satiksmes negadījums
Lubānas ielā noticis pavisam savdabīgs ceļu satiksmes negadījums Foto: LETA

Pēc publiskās autozagļa aizturēšanas Rīgā, Lubānas ielā, radies jautājums - kā notiek atlīdzību izmaksa, ja auto aizdzīts, bet pēc tam ar to izraisīta avārija un nodarīti zaudējumi citiem šoferiem vai gājējiem, vēsta LNT raidījums "Degpunktā". 

20. februārī Lubānas ielā, iepretim Ulbrokas kapiem, policisti aizturēja BMW zagli, kurš, bēgot no policijas, ar nozagto spēkratu uzbrauca uz citas automašīnas jumta.

Kurš šāda incidenta gadījumā atlīdzinās "Hyundai" šofera zaudējumus? Vai šādās situācijās, kad automašīnas BMW saimnieks nav bijis pie stūres un spēkrats prettiesiski nonācis svešās rokās, darbojas Obligātā civiltiesiskā apdrošināšana?

Fotogalerija: Lubānas ielā noticis pavisam savdabīgs ceļu satiksmes negadījums

Kā raidījumam "Degpunktā" skaidro Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja vadītājs Juris Stengrevics, gadījumā, kad kāds cieš no zagta transportlīdzekļa, cietušajam atlīdzība tiek nodrošināta.

Video: Kā zagtais "BMW" pēc pakaļdzīšanās "uzsēdās" uz aizmugurē esošās automašīnas

Arī šajā gadījumā bojātā spēkrata remonts tikšot apmaksāts – šādās situācijās ir jāvēršas garantiju fondā. Šis fonds pa tiešo gan klientus neapkalpo un izmanto apdrošinātāju palīdzību, kuri izmaksās kompensāciju garantiju fonda vietā.

» Pilnmēness vai mēģinājums nozagt auto? Sociālo tīklu lietotāji izsaka minējumus par avāriju Lubānas ielā

Šobrīd gan tiekot strādāts pie izmaiņām OCTA likumā un nākotnē šī kārtība būs citādāka. "Sākot ar 1. maiju, ja nekas nemainīsies, šajos gadījumos būs izmaksas no tās automašīnas polises, kas bija zagta. Šobrīd no garantijas fonda, bet no 1. maija no tā līguma, ar kuru bija apdrošināts zagtais transportlīdzeklis," raidījumam norādījis Stengrevics.

Viņš tāpat norādījis, ka tiks mainīta arī "Bonus-malus" sistēma, lai nebūtu ietekme uz godīgo īpašnieku, kuram, piemēram, nozagta mašīna. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu