Blakus "Ikea" taps jauns tirdzniecības centrs (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Uzņēmums SIA "Riga Retail Park" plāno Stopiņu novadā blakus lielveikalam IKEA būvēt ap 60 000 kvadrātmetrus plašu tirdzniecības centru un dārza preču veikalu, liecina Stopiņu novada mājaslapā pieejamā būvniecības iecere.

Būvniecības iecere paredz tirdzniecības centra jaunbūvi neapbūvētā apmēram 14,4 hektārus lielā zemesgabalā, Smaidu ielā Stopiņu novada Dreiliņos, kurš detālplānojuma rezultātā tiks atdalīts no lielāka zemesgabala. Tirdzniecības centra komplekss sastāvētu no divām atsevišķām ēkām – galvenās ēkas, kā arī dārza preču veikala ēkas.

Galveno ēku ir iecerēts izbūvēt vienu līdz četrus stāvus augstu, tās galvenā funkcija - mazumtirdzniecības ēka ar atsevišķām telpu grupām citām palīgfunkcijām - sabiedriskajai ēdināšanai, sportam, izklaidei un arī birojiem. Otrā ēka ir iecerēta vienu stāvu augsta, tās funkcija - mazumtirdzniecības ēka (dārza preču veikals). Abu ēku orientējošā kopējā stāvu platība ir ap 59 000 kvadrātmetri.

Foto: Blakus IKEA paredzētais tirdzniecības centrs

Būvniecības iecere bez tam paredz visas zemes gabala teritorijas apgūšanu, izbūvējot tirdzniecības centramnepieciešamo infrastruktūru - inženieru tīklu pievadus, automašīnu stāvlaukumus centra klientiem un personālam, iekšējos ceļus un laukumus apgādes transportam, kā arī kompleksu teritorijas labiekārtošanu un apzaļumošanu.

Ņemot vērā, ka iecerētais objekts ir reģionālas nozīmes publiska būve ar lielu apmeklētāju skaitu un tā izbūves risinājumi ir jārisina kompleksi ar vairāku gan neapbūvētu, gan jau apbūvētu blakus teritoriju attīstību un darbību, Stopiņu novada pašvaldība 2018. gada 27. jūnijā ir izdevusi darba uzdevumu detālplānojuma izstrādei zemes vienībai Smaidu ielā 18, Dreiliņos, Stopiņu novadā.

Pašreizējā 29 hektārus lielā zemesgabala īpašnieks ir lielveikala IKEA īpašnieks SIA "Verus Preadium Latvija".

Nodalāmo projektējamo zemesgabalu saskaņā ar Zemesgrāmatā reģistrēto pirkuma līgumu 2018.gada jūlijā no "Verus Preadium Latvija" ir iegādājies tirdzniecības centra attīstītājs "Riga Retail Park", bet saskaņā ar pirkuma līguma nosacījumiem, zemesgabals pilnībā pāries "Riga Retail Park" īpašumā tikai pēc detālplānojuma stāšanās spēkā un zemesgabala reālas atdalīšanas.

"Riga Retail Park" par plānošanas, būvprojektēšanas un arī būvniecības pakalpojumiem tirdzniecības centra izbūvei ir noslēdzis apvienoto projektēšanas un būvdarbu ("Design and build") pakalpojumu līgumu ar AS "UPB".

Detālplānojuma projekta un tirdzniecības centra būvniecības ieceres sabiedriskā apspriešana notiks līdz 2019. gada 10. martam.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Riga Retail Park" reģistrēts 2017. gada oktobrī ar 2900 eiro pamatkapitālu. "Riga Retail Park" pagaidām ir strādājusi bez apgrozījuma, bet 2017. gadā cietusi 18 580 eiro zaudējumus

Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir SIA "Venturecorp Property Holdings Baltics", kuras īpašnieki ir Kipras uzņēmums "Telerosa Holdings Co. Limited" (59,4%), Kanādas pilsonis Berijs Teodors Nabūrs (39,6%) un "Riga Retail Park" valdes priekšsēdētājs Artūrs Šukis (1%).

Kā "Riga Retail Park" patiesā labuma guvēji norādīti Kanādas pilsoņi Nabūrs un Gerijs Džeimss Torpejs.

Torpejs Latvijas nekustamo īpašumu tirgū darbojas jau kopš 2010. gada un līdz šim bija nekustamo īpašumu attīstītāju "Homburg Group" grupas uzņēmumu vadītājs Baltijas valstīs, tostarp arī sabrukušā Zolitūdes tirdzniecībascentra attīstītāja "Homburg Zolitude" vadītājs.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu