Nitišs startēs jau sezonas pirmajā pasaules čempionāta posmā Abū Dabī

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs
Rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas rallijkrosa braucējs Reinis Nitišs startēs jau sezonas pirmajā pasaules čempionāta posmā Abū Dabī, kas notiks aprīļa ievadā, aģentūru LETA informēja sportista pārstāvji.

Nitišs februārī pievienojās slavenā Markusa Grenholma komandai "GRX Taneco", tomēr viņam tika piešķirta attīstības braucēja loma, kas neparedz dalību visos sezonas posmos. Tomēr nu kļuvis skaidrs, ka latvietis piedalīsies jau pirmajā etapā, kas sāksies 5.aprīlī Abū Dabī.

"Ar nepacietību gaidu sezonas pirmo posmu. Priekšā ir daudz nezināmo - jauna trase, jauna automašīna, jauni komandas biedri. Tas patiešām būs liels izaicinājums, bet vienlaicīgi prieks, ka atkal varēšu konkurēt ar pasaules čempionāta braucējiem," pauda Nitišs. "Nesen piedalījos Abū Dabī trases prezentācijā - tā izskatās interesanta, un esmu pārliecināts, ka redzēsim daudzus aizraujošus sacīkšu mirkļus. Turklāt pirmo reizi sacīkstes norisināsies vakarā un trasē tiks izmantots mākslīgais apgaismojums."

GRX komanda starpsezonā pilnveidojusi "Hyundai i20 SuperCar" sacīkšu auto, un šo spēkratu tālāka attīstīšana uzticēta Nitišam, kurš sezonas laikā piedalīsies testu sesijās, kā arī startēs vairākās sacensībās.

"Mums ir svarīgi, lai Reinis ir kopā ar mums Abū Dabī, jo tā visiem dalībniekiem būs jauna trase. Startējot ar trim jaunākās paaudzes auto, mēs spēsim pēc iespējas ātrāk iegūt telemetrijas datus un braucēju komentārus, lai tiektos pēc augstākā rezultāta. Svarīgi, ka komanda varēs strādāt pilnā sastāvā un maksimāli ātri pilnveidoties jau no pirmā sezonas posma," komentēja GRX komandas vadītājs Jusi Pinomaki.

Nitiša komandas biedri GRX vienībā būs soms Niklass Grenholms un krievs Timurs Timerzjanovs.

Latvijas sportists pagājušajā gadā kļuva par Eiropas čempionu prestižākajā "SuperCar" klasē.

Pasaules čempionātā šogad kopumā būs desmit posmi, no kuriem devītais septembrī notiks Biķernieku trasē.

Nitišs 2013.gadā kļuva par Eiropas čempionu "Super1600" klasē, bet gadu vēlāk viņš sensacionāli savā debijas sezonā izcīnīja trešo vietu jau pasaules čempionāta prestižākajā "SuperCar" klasē. Tiesa, nākamajos trīs gados šo panākumu atkārtot neizdevās, bet pēc tam finansiālu iemeslu dēļ viņš pārgāja uz Eiropas čempionāta "SuperCar" klasi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu