Piedraudēja ar nazi un lika braukt - Pierīgā jaunietim nozog mopēdauto

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Auto riepa; ilustratīvs foto.
Auto riepa; ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Vakar, 10. martā, Valsts policijā (VP) tika saņemta informācija par mazauto – mopēda "AIXAM" nolaupīšanu Baložos, vēsta VP.

Todien pie nepilngadīga jaunieša Valdlaučos piegājuši klāt divi nepazīstami vīrieši, kuri likuši viņus aizvest uz Rīgu.

Jaunietis atteicies to darīt, tāpēc abi vīrieši viņam piedraudējuši ar nazi, kā rezultātā jaunietis piekritis vīriešu prasībai.

Visi trīs iesēdušies transportlīdzeklī un brīdī, kad jaunietis sācis braukt, vīrieši likuši mainīt virzienu un doties uz Baložiem. Ieradušies galamērķī, abi vīrieši jaunieti izmetuši no transportlīdzekļa un aizbraukuši projām. Par to nekavējoties tika ziņots VP.

Likumsargi uzsāka iespējamo vainīgo personu meklēšanu. Drīz vien ceļu policija apturēja minēto transportlīdzekli.

Abi vīrieši tika nogādāti Valsts policijas Baložu iecirknī apstākļu noskaidrošanai. Jāpiemin, ka aizturēšanas brīdī abi vīrieši atradās stiprā alkohola reibumā, kā arī viens no viņiem bija sēdies pie stūres bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Aizturētie vīrieši ir dzimuši 1993. un 1998. gadā. Vecākais no viņiem iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par mantiskiem noziegumiem, kā arī par noziegumiem, kas vērsti pret personu dzīvību un veselību.

Saistībā ar notikušo pret vīriešiem ir uzsākts kriminālprocess, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma 176. panta otrās daļas – par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Savukārt pret vīrieti, kurš vadījis nozagto transportlīdzekli, uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 262. panta pirmās daļas – par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola ietekmē. Par šādu noziegumu vīrietis var tik sodīts ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Aizturētie vīrieši šobrīd atrodas izolatorā, un rītdien, 12. martā, tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa piemērošanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu