Iberdo atzīts par NHL nedēļas spožāko zvaigzni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Džonatans Iberdo
Džonatans Iberdo Foto: AFP/SCANPIX

Floridas "Panthers" uzbrucējs Žonatans Iberdo atzīts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās nedēļas spožāko zvaigzni, ziņo turnīra rīkotāji.

Tikmēr otrās zvaigznes gods ticis Dalasas "Stars" vārtsargam Benam Bišopam, bet par trešo labāko atzīts Anaheimas "Ducks" uzbrucējs Trojs Terijs.

Iberdo aizvadītajā nedēļā četrās spēlēs guva četrus vārtus, veica piecas rezultatīvas piespēles un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +6, palīdzēdams "Panthers" komandai pietuvoties izslēgšanas turnīra zonai.

Savu rezultatīvāko spēli kanādietis aizvadīja pret Minesotas "Wild", gūstot vienus vārtus un veicot trīs rezultatīvas piespēles, bet iepriekšējā mačā viņš atzīmējās ar "hat trick", taču neglāba "Panthers" no zaudējuma Bostonas "Bruins".

Pašlaik 25 gadus vecais uzbrucējs, kurš pirms sešiem gadiem tika atzīts par NHL labāko debitantu, šosezon 69 spēlēs guvis 22 vārtus un veicis 52 rezultatīvas piespēles, aizvadot savu rezultatīvāko sezonu.

Tikmēr Bišops divās spēlēs pēc kārtas nostāvēja "sausā", atvairot visas 59 Ņujorkas "Rangers" un Kolorādo "Avalanche" hokejistu mestās ripas. Viņš kļuva par pirmo "Stars" vārtsargu kopš 2012.gada marta, kurš divos mačos pēc kārtas palicis nepārspēts - pirms septiņiem gadiem to iespēja Kari Lehtonens.

32 gadus vecais amerikānis šosezon 39 spēlēs vidēji ielaidis 2,13 vārtus un atvairījis 93,0% metienu, abos statistikas rādītājos ieņemot otro vietu līgā. Tāpat viņš piecas reizes palicis nepārspēts, kas ir trešais labākais rezultāts NHL.

Savukārt Terijs četrās spēlēs iemeta divus vārtus un veica piecas rezultatīvas piespēles, kamēr "Ducks" izcīnīja divas uzvaras. Divos mačos pēc kārtas viņš katrā savā kontā ierakstīja pa trim punktiem (0+3 un 1+2), kļūdams par pirmo "Ducks" debitantu, kuram tas bijis pa spēkam. Iepriekšējo reizi kāds debitants divās spēlēs pēc kārtas trīs punktus guva pērn janvārī, kad to iespēja Metjū Barzals.

Pašlaik 21 gadu vecais Terijs, kurš tāpat kā Bišops dzimis Denverā, šosezon 23 spēlēs guvis četrus vārtus un veicis sešas rezultatīvas piespēles. Viņš pirmo reizi uz NHL ledus kāpa pagājušajā sezonā, kad aizvadīja divas spēles, tādējādi amerikānim tikai šī skaitās kā īstā debijas sezona.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu