"Neredzamais bērns." Jaunākā informācija par Maskavā atrasto meitenīti, kura nerunā (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Maskavā ierosināta krimināllieta par sociālo darbinieku un policistu nolaidību saistībā ar piedrazotā dzīvoklī atrastu meitenīti, kura neprot runāt.

Līdz šim secināts, ka likumsargi un atbildīgie sociālā dienesta darbinieki ilgstoši nerīkojās, lai noskaidrotu meitenītes dzīves apstākļus un to, vai 47 gadus vecā māte Irina Garaščenko pilda vecāka pienākumus.

Pēc sākotnējās informācijas, citi mājas iedzīvotāji regulāri zvanīja policijai, norādot uz situāciju, taču likumsargi nav atbilstoši rīkojušies.

Sieviete, kura savu meitu uz pāris dienām Maskavas dzīvoklī atstāja vienu pašu, ir aizturēta. Ir arī uzsākta krimināllieta pēc likuma panta par slepkavības mēģinājumu.

Izmeklētāji iztaujā bērna māti. Sieviete skaidroja, ka bērnu audzina viena pati, un bija spiesta bērnu atstāt vienu pašu, jo devās darba darīšanās.

Patlaban meitenīte atrodas slimnīcā. Viņa joprojām nerunā un ārsti viņas veselības stāvokli novērtējuši kā vidēji smagu.

Meitenītei tiek piedāvāti augļi un citi produkti, kurus, pirms paņemšanas rokā, viņa aposta, pastāstīja bērnu tiesību aizstāve Anna Kuzņecova.

"Nav radusi gulēt gultā, tikai ar lielām grūtībām spēj uz tās apgulties. Ļoti baidās no ūdens," pastāstīja Kuzņecova. Meitenītei nepatīk palikt vienai, tāpēc ar viņu allaž kopā ir mediķi. 

Meitenīte tiek ārstēta no vairākām slimībām, atklāja bērnu tiesību aizstāve. "Ārsti sniedz labas prognozes, tāpēc cerēsim, ka veselības ziņā ar bērnu viss būs kārtībā," teica Kuzņecova.

Viņa norāda, ka būtu jānovērš līdzīgu gadījumu atkārtošanās. "Tagad, protams, būtu jāveic secinājumi," teica Kuzņecova."Šādi "neredzamo bērnu" gadījumi, kuri diemžēl pēdējā laikā novēroti, var beigties traģiski."

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu