Kristaps Valters komentē savu dzīvi Francijā un paziņo, ka Latvija viņam nepatīk (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Bijušais Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Kristaps Valters pēdējā laikā izcēlies ar skaļiem paziņojumiem sociālajā tīklā "Twitter". Valters savā profilā veltīja asus vārdus Latvijas Basketbola savienībai (LBS), kā arī apvainoja vietējos sporta žurnālistus. Tagad izdevumam "Privātā Dzīve" viņš atklāja, ka Latvija viņam nepatīkot.

Valters norādīja, ka, pateicoties LBS, Latvijā viņam esot uzspiests negatīvs zīmogs. "Nebiju paraugpuika un pieļāvu kļūdas, bet ar savu darbu, manuprāt, esmu pierādījis, ka esmu daudz labāks, nekā viens otrs treneris uzskatīja. Piecus gadus spēlēju vienā no spēcīgākajiem Spānijas basketbola klubiem, četrus – Turcijā. Esmu Latvijas vārdu nesis pasaulē. Mēs ar Jāni Blūmu savulaik bijām pirmie latviešu basketbolisti, kas spēlēja Spānijā, bet cilvēki jau to neatceras. Skumji, ka 20 dzīves gadus esmu veltījis basketbolam, bet cilvēki internetā raksta, ka es savu talantu esot nodzēris. Muļķības! Katrā komandā es biju līderis, vilku tās uz augšu. Es biju tādā līmenī, lai varētu spēlētu NBA, taču mēs bijām Padomju Savienības bērni – pirmie kucēni, kam izdevies paostīt Eiropā gaisu. Meistarīgi, taču nenovērtēti."

Šobrīd vīrietis dzīvo Francijas pilsētā Ansī, kas atrodas pie ezera kalnos.

"Ar Latviju savu dzīvi vairāk nesaistu. Man nepatīk Latvija, tā man ir par mazu. Man vajag kaut ko lielāku un plašāku. Diez vai kādreiz atgriezīšos uz pastāvīgu dzīvi. Varu atbraukt, apciemot radiniekus, taču savu dzīvi labprātāk saistītu ar Franciju.

"Pārorientējos uz tūrismu un esmu apmierināts ar savu dzīvi. Pelnu ļoti labu naudu – trīs reizes vairāk nekā Latvijas basketbola izlases galvenais treneris.

Domu par basketbola trenera darbu viņš gan nav pavisam atmetis. "Mums vairāk jāiegulda basketbola jaunatnē, jo viņi ir mūsu dārgakmens. Bēdīgi skatīties, ka jaunie basketbolisti šobrīd mūk prom no Latvijas. Tā nav laba zīme."

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu