Ugunsgrēkā Bauskas novadā izglābtas četras kazas, 40 vistas un četri truši

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kūlas ugunsgrēks Spilves pļavās.
Kūlas ugunsgrēks Spilves pļavās. Foto: Kaspars Nordens/LETA

Šonakt ugunsgrēkā Bauskas novada Ceraukstes pagastā izglābtas četras kazas, 40 vistas un četri truši, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste.

Izsaukums uz ugunsgrēku Ceraukstē saņemts pirms plkst.2. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka divstāvu ķieģeļu saimniecības ēka deg ar atklātu liesmu. Ēkas pirmajā stāvā izvietota kūts, bet otrajā stāvā glabājās salmi un siens.

Ēkas galā esošajā piebūvē ugunsdzēsēji atrada aizmigušu vīrieti, kuru pamodināja un izveda ārā. Tā kā piebūvē vēl nebija nokļuvuši dūmi, viņš ugunsgrēkā necieta. Savukārt no kūts daļas ugunsdzēsēji izglāba četras kazas, 40 vistas un četrus trušus.

Ugunsgrēkā 40 kvadrātmetru platībā dega otrajā stāvā esošais siens un jumts. Šorīt īsi pirms plkst.7 ugunsgrēks nodzēsts. Tā dzēšanas darbos piedalījās astoņi ugunsdzēsēji glābēji no Bauskas un Iecavas ar trīs autocisternām.

Jau vēstīts, ka pagājušajā diennaktī Latvijā dzēsti 17 ugunsgrēki un kādā no ugunsnelaimēm cietuši deviņi cilvēki, liecina VUGD operatīvā informācija.

VUGD veicis arī 37 glābšanas darbu un saņēmis astoņus maldinošus izsaukumus.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 930 ugunsgrēki, no tiem 50 bija kūlas dzēšanas darbi. Ugunsnelaimēs cietuši 87, izglābti 173, bet gājuši bojā 29 cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu