Dana Reizniece-Ozola par skarbo sievietes lomu politikā: Pirtī ar ministriem nevarēju doties (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola
Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola Foto: Ieva Leiniša/LETA

Bijusī finanšu ministre, Saeimas deputāte Dana Reizniece-Ozola piedalījās Rīgas Stradiņa universitātes Politikas salona diskusijā par dzimumu stereotipiem politikā, atklājot, ka sievietei šajā vidē neklājas viegli, jo trūkst socializēšanās iespēju, vēsta izdevums "Privātā Dzīve".

"Kad biju ministre Kučinska vadībā, es vienmēr ar skaudību noraudzījos, kā izglītības ministrs Šadurskis ar Kučinski iziet pagalmā uzpīpēt, parunāt. Pirtī ar ministriem arī nevarēju doties. Medībās arī ne – nav tā formāta! Bet politikā ir arī aizkulises, vienošanās un čomošanās, ar to jārēķinās," sacīja politiķe.

Viņa atklāja, ka ir jāiziet vairākas komunikācijas fāzes, lai vīrieši daiļā dzimuma kolēģes uzskatītu par līdzvērtīgām. "Pirmkārt, tevi mēģina pataisīt par meitenīti un kolēģis var draudzīgi uzsist uz pleca. Ja tiec tam pāri, tevi uzlūko kā sievieti un vairāk komplimentē.

Patīkami, taču var redzēt, ka tas tiek darīts manipulatīvi. Saka komplimentus un gaida, ka tu samulsīsi. Kad tiec pāri arī tam, tevi mēģina pataisīt, piedodiet, par stervu.

Ja nepakļaujies, vieglu roku ieliek kastītē "ragana". Latvijā sievietei politikā augstākais sasniegums ir kļūšana par balto māti – tad esi cienījama, līdzvērtīga partnere. Vaira Vīķe-Freiberga ir viens no spilgtākiem piemēriem," stāsta Reizniece-Ozola.

Eksministre atzina, ka sievietes politiskajā vidē piedzīvo skarbu kritiku arī par ārējo izskatu, kā arī saņem lielu gūzmu emocionālās kritikas. "Neatceros nevienu vīrieti politikā, kuru sauktu par augstprātīgu. Taču Ilzi Viņķeli vai Solvitu Āboltiņu – viegli! Diemžēl liela daļa šādas kritikas nāk no sievietēm."

Fotogalerija: Danas Reiznieces-Ozolas frizūras

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu