Igaunijas bandītu nedienas Somijā: narkotiku kilogrami un slepkavības mēģinājums (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Soome tolliamet

Kad 39 gadus vecais Jarmo Jarvs savāca ieročus un devās uz Somiju, lai nogalinātu savu upuri, somu policija jau viņu noklausījās. Izrādās, pēc skata neievērojams igauņu puisis kļuvis par vienu no vadošajām figūrām Helsinku noziedzīgajā pasaulē, vēsta portāls "Postimees". 

Nepilna gada laikā aizturēti astoņi igauņi, kas organizējuši narkotiku plūsmu starp Tallinu un Helsinkiem. 

2017. gada oktobrī Somijas muitas darbinieki pievērsa uzmanību no Tallinas iebraukušajam lietuvietim, kurš automašīnas piekabē ieveda aizdomīgu vannu. Uzreiz policija viņu neaizturēja, bet nolēma izsekot, kur lietuvietis nogādās savu kravu. Viņš nogādāja vannu apdzīvotā vietā netālu no Vantā pilsētas Somijā. Noliktavā lietuvieti sagaidīja draugi, ar ko kopā tika izkrauta krava. 

Vannā bija paslēpti 12 kilogrami metamfetamīna. Kvalitāte augstāka par vidējo, tīrība - 33%-42%. Policija aizturēja noziedzniekus notikuma vietā. 

Izmeklēšanas pavediens noveda pie desmit cilvēku grupas no Lietuvas, Somijas un Igaunijas. Noziedznieku īpašumos, meža slēptuvēs un noliktavās tika atrasts vēl 21 kilograms amfetamīna, kā arī 2400 tabletes psihotropo zāļu "Subutex". 

Februāra beigās Somijas un Igaunijas medijos tika publicēta ziņa par  pagājušajā vasarā notikušu šaušanu Vantā. Noskaidrots, ka visi incidenta dalībnieki bijuši no Igaunijas. Savukārt slepkavības mēģinājuma cēlonis bija domstarpības noziedzīgajā pasaulē. Slepkavības mēģinājums bijis saistīts ar augstāk aprakstīto narkotiku izplatīšanu. 

 

Incidents varēja beigties traģiski. Par laimi, to iztraucēja kāda garāmgājēja, tāpēc lodes šoreiz nesasniedza savu mērķi. 

Somijas muitas departaments sācis pārbaudi par minētajiem noziegumiem. Kā norāda muitnieki, igauņi vienmēr piegādājuši narkotikas somiem. Pēdējā laikā Helsinkos īpaši aktīvi izplatās GHB. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu