Vestbruks sadusmots par "Jazz" līdzjutēju, iespējams, rasistiskiem izteikumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rasels Vestbruks
Rasels Vestbruks Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Oklahomasitijas "Thunder" zvaigzne Rasels Vestbruks ir saniknots par Jūtas "Jazz" līdzjutēju, iespējams, rasistiskiem izteikumiem viņa virzienā.

Vesbtruks pirmdien atzīmējās ar 23 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm, bet "Thunder" viesos ar 98:89 uzvarēja "Jazz".

Mača laikā Vestbruks apmainījās asiem vārdiem ar kādu no tribīnē sēdošajiem pāriem.

"Zvēru pie Dieva, es tevi piedauzīšu, tevi un tavu sievu," teica Vestbruks.

Nav skaidrs, ko pāris basketbolistam teicis, bet Vestbruks apgalvo, ka viņš ticis rasistiski apvainots.

"Jaunais vīrietis ar savu sievu teica man notupties ceļos, kā man tas pieklājas. Man tas ir cieņu aizskaroši. Domāju, ka tas ir rasistiski un nepieņemami. Cilvēki nāk uz spēlēm un saka sliktas lietas par mani un manu ģimeni. Vairākus gadus esmu visu darījis pareizi un nevienam pāri nedaru. Nekad neesmu iekūlies nepatikšanās vai kāvies ar līdzjutējiem," skaidroja Vestbruks.

Ar līdzīgu incidentu viņš "Jazz" mājvietā saskārās pērnās sezonas izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

"Jazz" sola izmeklēt incidentu un sodīt vainīgās personas.

NBA visu laiku lielākais kautiņš starp līdzjutējiem un basketbolistiem notika 2004.gadā Detroitas "Pistons" un Indiānas "Pacers" spēles laikā. Toreiz sodīti tika deviņi spēlētāji, "Pacers" basketbolistam Ronam Ārtestam (Metam Pasaules Mieram) saņemot 86 spēļu diskvalifikāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu