Medijs: Timma līdz sezonas beigām izīrēts Maskavas apgabala "Himki"

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Timma
Jānis Timma Foto: EPA/Scanpix

Viens no Latvijas vīriešu basketbola izlases līderiem Jānis Timma līdz sezonas beigām izīrēts Krievijas klubam Maskavas apgabala "Himki", vēsta portāls "Eurohoops".

Šajā sezonā 26 gadus vecais Timma spēlēji Grieķijas grandā Pirejas "Olympiakos", kur gan viņš tā arī nav ieguvis vadošu lomu, bet tagad viņš izīrēts citam ULEB Eirolīgas klubam "Himki".

Īres līgums noslēgts līdz šīs sezonas beigām, bet kontrakts ar "Olympiakos" latvietim ir arī uz nākamo sezonu, tāpēc vasarā viņš klubā atgriezīsies. Tiesa, Timma "Himki" sastāvā piedalīsies tikai VTB Vienotās līgas turnīrā.

Timma šosezon ULEB Eirolīgā 23 mačos vidēji guvis 3,4 punktus, kamēr Grieķijas čempionātā 14 cīņās viņam caurmērā 6,07 punkti.

Pirejas klubā spēlē vēls viens latvietis Jānis Strēlnieks.

"Olympiakos" vienība ULEB Eirolīgas kopvērtējumā ar 13 uzvarām 25 spēlēs ir astotajā vietā, kamēr "Himki" ar deviņiem panākumiem ir tikai 13.pozīcijā un tuvākajā laikā zaudēs teorētiskas izredzes sasniegt izslēgšanas turnīru.

Timmam šī būs atgriešanās Krievijā, jo viņš no 2015. līdz 2017.gadam pārstāvēja Sanktpēterburgas "Zeņit" komandu. "Himki" ar 13 uzvarām 18 spēlēs VTB Vienotās līgas kopvērtējumā ieņem ceturto vietu.

Savas karjeras laikā Timma pārstāvējis "ASK Rīga", ASK/"Juniors", "Liepājas lauvas", "Ventspils", "VEF Rīga", Sanktpēterburgas "Zeņit" un Vitorijas "Kirolbet Baskonia" komandas.

Kopā ar "Ventspils" komandu Timma 2013.gadā kļuva par Baltijas līgas čempionu, bet gadu vēlāk triumfēja arī Latvijas čempionātā, pašam tiekot atzītam par finālsērijas vērtīgāko basketbolistu. Kopā ar "VEF Rīga" viņš Latvijā triumfēja arī 2015.gadā, kad tika atzīts arī par VTB Vienotās līgas labāko jauno basketbolistu.

Timmu 2013.gadā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā ar kopējo 60.numuru izraudzījās Memfisas "Grizzlies". Šobrīd tiesības uz latvieti šajā līgā gan pieder Orlando "Magic" klubam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu