VP reida laikā Saldus mācību iestādēs pieķer vairākus jauniešus narkotiku reibumā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Narkotikas. Ilustratīvs attēls.
Narkotikas. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirmdien, 11. martā Valsts policijas (VP) reida laikā Saldus mācību iestādēs pieķerti vairāki skolēni, kuri, iespējams, atradušies narkotisko vielu reibumā, informē VP pārstāve Madara Šeršņova.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes Saldus iecirkņa amatpersonas sadarbībā ar Saldus medicīnas centra narkologiem un Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes kinologiem veica pārbaudes mācību iestādēs Saldus iecirkņa apkalpojamā teritorijā ar mērķi pārbaudīt, vai nenotiek nelikumīga narkotisko vielu aprite - lietošana, glabāšana un realizācija.

Suņi norādīja uz astoņiem audzēkņiem, kuri, iespējams, ir lietojuši narkotiskās vielas. Lai pārbaudītu šo faktu visiem jauniešiem tika nozīmētas ekspertīzes.

Šobrīd policijā par notikušo ir uzsāktas administratīvās lietvedības, līdz tiks saņemti ekspertīžu rezultāti un varēs saukt jauniešus pie likumā paredzētās atbildības.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos vai glabāšanu nelielā apmērā bez nolūka tās realizēt vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu lietošanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 280 eiro.

Jaunieši, uz kuriem norādīja suņi, ir vecumā no 16 līdz 19 gadiem, tostarp ir divas meitenes. Savukārt divi no jauniešiem gada laikā jau iepriekš ir sodīti par narkotisko vielu lietošanu.

Policija atgādina - ja šāds pārkāpums tiek konstatēts atkārtoti gada laikā, tad ir paredzēta kriminālatbildība.

Šāda veida pārbaudes notika iepriekš un tiks veiktas arī turpmāk.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu