Dāvis Bertāns sekmē "Spurs" uzvaru pār Porziņģa "Mavericks"

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: Reuters/ScanPix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns otrdien guva 11 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, palīdzēdams Sanantonio "Spurs" komandai izcīnīt uzvaru.

"Spurs" viesos ar rezultātu 112:105 (34:24, 26:29, 24:21, 28:31) pārspēja Kristapa Porziņģa pārstāvēto Dalasas "Mavericks".

"Spurs" izcīnīja sesto uzvaru pēc kārtas, kamēr "Mavericks" tā bija 11.neveiksme pēdējās 12 spēlēs.

Bertāns šajā mača nospēlēja 25 minūtes un 50 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no pieciem tālmetieniem un vienu no diviem divpunktu metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, bloķēja vienu metienu un vienu reizi pārkāpa noteikumus. "Spurs" ar Bertānu laukumā iemeta par 15 punktiem vairāk nekā ielaida.

Sanantonio vienībā ar 33 punktiem izcēlās Demars Derouzens, 28 punktus guva Lamarkuss Oldridžs, bet 23 punkti bija Derikam Vaitam.

"Mavericks" rindās 34 punktus guva Džeilens Bronsons, 20 punkti bija Dvaitam Pauvelam, bet ar 12 punktiem samierinājās Luka Dončičs.

Bertāns savus pirmos punktus guva pirmā puslaika pēdējās minūtē, kad iespaidīgi trieca bumbu grozā no augšas, panākdams 60:50. Savukārt pārējos deviņus punktus viņš iemeta spēles pēdējās 13 minūtēs, kad realizēja trīs tālmetienus.

Tikmēr "Spurs" pirmās ceturtdaļas otrajā pusē pēc izrāviena 19:2 ieguva vadību, kuru neizlaida līdz mača finālsvilpei. Otrajā puslaikā viesu pārsvars bija nestabils un pretinieki pāris reizes pietuvojās viena metiena attālumā, taču Sanantonio basketbolisti vadības grožus no rokām neizlaida un svinēja uzvaru.

"Spurs" ar 39 uzvarām 68 mačos Rietumu konferencē ieņem sesto vietu, bet "Mavericks" ar 27 panākumiem 67 dueļos ir 14.pozīcijā.

"Spurs" nākamo spēli aizvadīs piektdien, kad četru mājas spēļu sērijas ievadā tiksies ar Porziņģa iepriekš pārstāvēto Ņujorkas "Knicks".

Porziņģis dziedē pērn gūto krustenisko saišu plīsumu un šosezon laukumā neatgriezīsies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu