Tiks noskaidrotas atlikušās divas UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālistes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Bayern" futbolisti gatavojas spēlei.
"Bayern" futbolisti gatavojas spēlei. Foto: AFP/SCANPIX

UEFA Čempionu līgā futbolā šodien tiek noskaidrotas atlikušās divas ceturtdaļfinālistes.

Astotdaļfināla atbildes spēles šodien sāksies plkst.22 pēc Latvijas laika. Tajās Vācijas flagmanis Minhenes "Bayern" savā laukumā uzņems "Liverpool" no Anglijas, šo cīņu pārraidot kanālam "TVPlay Sports", kamēr otrā cīņā Spānijas čempione "Barcelona" savu skatītāju priekšā tiksies ar Lionas "Olympique" - šī divcīņa būs vērojama "TVPlay Sports +" kanālā.

"Bayern" un "Liverpool" pirmajā astotdaļfināla cīņā cīnījās 0:0, turklāt šāds pats rezultāts bija arī "Barcelona" un "Olympique" duelī, tāpēc šodien gaidāmas īpaši intriģējošas spēles.

"Liverpool" un "Bayern" ir pieckārtējas Čempionu līgas uzvarētājas, bet pēdējā laikā lielāki panākumi bijuši Bavārijas vienībai, kas iepriekšējās septiņas sezonas spēlēja labāko astoņniekā. Tiesa, pērn augstāk kāpa "Liverpool", kas sasniedza finālu.

Liverpūles vienība izslēgšanas turnīram kvalificējās vien pēdējā kārtā, kad uzvarēja Itālijas klubu "Napoli", kamēr "Bayern" uzvarēja savā apakšgrupā. "Liverpool" pēdējās nedēļās zaudējusi vadību Anglijas premjerlīgas kopvērtējumā, kamēr "Bayern" bundeslīgā ir ieskrējusies un šobrīd jau kopā ar Dortmundes "Borussia" atrodas kopvērtējuma pirmajā vietā.

Tieši pie "Borussia" stūres strādāja tagadējais "Liverpool" galvenais treneris Jirgens Klops, kura bilance pret "Bayern" ir deviņas uzvaras, pieci neizšķirti un 16 zaudējumi.

Liverpūles vienībā pēdējā laikā neveiksmīgi spēlējis tās uzbrukuma līderis Mohameds Salāhs, kurš pie vārtiem nav ticis jau piecās spēlēs pēc kārtas. Tik ilga "sausā" sērija "Liverpool" klubā viņam vēl nebija bijusi. Diskvalifikācijas dēļ "Bayern" komandai šajā spēlē nevarēs palīdzēt Tomass Millers, kā arī savainotie pussargi Korentēns Toliso un Arjens Robens. Savukārt Anglijas vienībā savainojumu jau ilgstoši ārstē Alekss Oksleids-Čemberleins, turklāt šodien nevarēs palīdzēt arī pussargs Nabī Keitā.

Tikmēr otrā šodienas pārī favorīte ir "Barcelona", kas visu turnīru ietvaros šobrīd guvusi četras uzvaras pēc kārtas, turklāt divreiz pārspēta tās principiālākā pretiniece Madrides "Real". Arī Lionas futbolisti aizvadīja teicamu grupu turnīru, abām vienībām paliekot nepārspētām. Francijas bronzas medaļas laureāti apakšgrupā savās mājās ar 2:1 pārspēja premjerlīgas čempioni Mančestras "City", aiz kuras muguras gan palika pamatturnīra noslēgumā.

"Barcelona" palikusi nepārspēta jau 11 dueļos pēc kārtas, vietējās meistarsacīkstēs atrodoties līderpozīcijā, kamēr "Olympique" kopš pirmā astotdaļfināla mača guvusi divas uzvaras, vienreiz zaudējusi un vienreiz spēlējusi neizšķirti.

Abas komandas izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā tikās arī pirms desmit gadiem, kad divu spēļu summā ar 6:3 uzvarēja Barselonas komanda.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Nīderlandes futbola klubs Amsterdamas "Ajax" pirmajā kārtā izslēdza iepriekšējo trīs gadu čempioni Madrides "Real" no Spānijas, bet Anglijas premjerlīgas klubs Totenhemas "Hotspur" apturēja Vācijas bundeslīgas komandu Dortmundes "Borussia". Vēl Anglijas premjerlīgas grands Mančestras "United" astotdaļfinālā pēc fantastiskas atspēlēšanā uzveica Francijas flagmani Parīzes "Saint Germain", bet Portugāles klubs "Porto" uzveica Itālijas komandu "AS Roma".

Savukārt otrdien ceturtdaļfinālā iekļuva Itālijas flagmanis Turīnas "Juventus", kas divu maču summā pārspēja Madrides "Atletico" no Spānijas, un Anglijas čempione Mančestras "City", tai pārspējot Gelzenkirhenes "Schalke 04".

Ceturtdaļfināla izloze norisināsies piektdien.

UEFA Čempionu līgas fināls notiks 1.jūnijā Madridē.

Iepriekšējā sezonā par turnīra čempioni tika kronēta Madrides "Real", kas Kijevā ar rezultātu 3:1 pārspēja "Liverpool" vienību. Madrides "Real" kļuva par pirmo komandu, kam UEFA Čempionu līgā kopš tās izveidošanas izdevies uzvarēt trīs gadus pēc kārtas. Tāpat karaliskais spāņu klubs pie šīs trofejas tika ceturto reizi pēdējo piecu gadu laikā.

Madrides "Real" ir visu laiku titulētākā Eiropas prestižākā klubu kausa dalībniece, par Vecā kontinenta labāko komandu kļūstot 13 reizes. Kopš Čempionu līgas izveides, kas notika 1992./1993.gada sezonā, "Real" spēlētāji trofeju virs galvas cēluši septiņas reizes. Spānijas galvaspilsētas klubam šī bija 16.reize Eiropas klubu nozīmīgākā turnīra finālā, kurā viņi zaudējuši vien trīs gadījumos, pēdējo reizi 1981.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu