Bļugers spēlē vienā maiņā ar Malkinu un Keselu, "Penguins" uzveicot "Capitals"

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Teodors Bļugers (no kreisās)
Teodors Bļugers (no kreisās) Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas uzbrucējs Teodords Bļugers otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā spēlēja otrajā uzbrucēju virknējumā kopā ar Pitsburgas "Penguins" zvaigznēm Jevgēņiju Malkinu un Filu Keselu, viņu pārstāvētajai komandai izcīnot uzvaru.

"Penguins" savā laukumā ar 5:3 (0:1, 3:1, 2:1) pārspēja iepriekšējās sezonas Stenlija kausa čempioni Vašingtonas "Capitals", izcīnot piekto uzvaru pēdējās sešās spēlēs.

Tikmēr "Capitals" vienībai pārtrūka septiņu uzvaru sērija.

Pēc Jakuba Vranas diviem precīziem metieniem "Penguins" komanda bija nonākusi iedzinējos ar 0:2, bet otrajā periodā guva trīs bezatbildes vārtus, divreiz izceļoties Sidnijam Krosbijam, bet vienreiz - Džeikam Gencelam.

Trešā perioda 12.minūtē Kesels panāca 4:2, Džons Karlsons vienus vārtus atguva, taču pamatlaika pēdējās minūtē Džerets Makens ieraidīja ripu tukšos vārtus, nokārtodams mājiniekiem uzvaru ar 5:3.

Malkins šajā mačā atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm, NHL sasniedzot 1000 punktu robežu, kas izdevies 88 hokejistiem.

"Kas ilgi nāk, tas labi nāk. Esmu pavisam mierīgs un pateicīgs saviem komandas biedriem. Tā ir īpaša diena man, manai ģimenei un draugiem. Sasniegt 1000 punktu robežu ir fantastiski. Uzaugu mazā pilsētā un nekad nedomāju, ka spēlēšu NHL, kur nu vēl sasniegšu 1000 punktus," komentēja Magņitogorskā dzimušais Malkins.

Bļugers šajā mačā uz ledus pavadīja 15 minūtes un 15 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, zaudēja vienu ripu un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Viņš savā debijas sezonā 16 spēlēs guvis trīs vārtus, veicis divas rezultatīvas piespēles un ticis pie pozitīvas lietderības +4.

Tikmēr piekto zaudējumu pēc kārtas cieta uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas savā laukumā ar 0:2 (0:0, 0:2, 0:0) atzina Dalasas "Stars" pārākumu.

"Stars" komandā ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Rope Hincs, bet savu trešo "sauso" uzvaru pēc kārtas izcīnīja vārtsargs Bens Bišops, kurš atvairīja visas 35 "Sabres" hokejistu mestās ripas.

Jau iepriekš tika ziņots, ka Girgensons šajā spēlē nepiedalīsies.

Girgensons šosezon 61 spēlē guvis trīs vārtus un veicis 11 rezultatīvas piespēles, kā arī ticis pie negatīva lietderības koeficienta -11.

"Penguins" ar 85 punktiem 70 spēlēs ieņem sesto vietu Austrumu konferencē, kur "Sabres" ar 69 punktiem 69 mačos ir 12.pozīcijā. Pitsburgas vienība šobrīd ir "play-off" zonā, bet Bufalo komanda no tās atpaliek 12 punktus.

Abas komandas ceturtdien tiksies savā starpā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu