Neplānotas pārbaudes laikā sociālie darbinieki atrod iereibušu tēvu ar diviem maziem bērniem (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas Pašvaldības policijas formas tērps. Ilustratīvs attēls.
Rīgas Pašvaldības policijas formas tērps. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Otrdien, 12. martā, kādas neplānotas pārbaudes laikā Rīgas sociālā dienesta darbinieki atraduši iereibušu tēvu ar diviem maziem bērniem, vēsta Rīgas pašvaldības policijas (RPP) "Facebook" lapā pieejamā informācija.

Pulksten 16.04 Rīgas pašvaldības policija saņēma informāciju par kādu vīrieti, kurš savā dzīvesvietā, būdams alkohola reibumā, pieskata savus mazgadīgos bērnus.

Notikuma dienā sociālā dienesta darbinieki veikuši neplānotu pārbaudi, kuras laikā iereibušais vīrietis pret pārbaudes veicējiem izturējies agresīvi.

Uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes autopatruļa.

Rīgas pašvaldības policisti notikuma vietā sastapa gan sociālā dienesta darbiniekus, gan Valsts policijas darbiniekus. Valsts policijas darbinieki agresīvo vīrieti par nepakļaušanos likumsargiem jau bija aizturējuši un aizveduši uz operatīvo transportlīdzekli - nogādāšanai iecirknī turpmāko procesuālo darbību veikšanai, tostarp arī alkohola koncentrācijas pārbaudes veikšanai.

Sociālā dienesta darbinieki jau bija sazinājušies ar bērnu māti, kura informēta par dzīvesvietā notiekošo. Sieviete notikuma vietā ieradās gandrīz vienlaikus ar Rīgas pašvaldības policistiem.

Bērnu māte atklāja, ka dzīvesbiedrs pēdējo gadu laikā kļuvis emocionāli vardarbīgs gan pret ģimenes locekļiem, gan pret kaimiņiem.

Sieviete izjautāta arī par iemesliem, kāpēc atvases atradušās ar iereibušo dzīvesbiedru. Bērnu māte skaidroja, ka rīta pusē steigusies uz darbu un neesot manījusi, ka vīrietis būtu lietojis alkoholu.

Likumsargi uzrunājot ģimenē augošos bērnus, noskaidroja, ka visai bieži viņiem ir bail no tēva. Esot arī savstarpēji konflikti vecāku starpā.

Rīgas pašvaldības policisti pēc liecību pieņemšanas uzsāka administratīvā pārkāpuma lietvedību par emocionālo vardarbību pret bērniem.

Lietas materiāli nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem turpmākam darbam ar ģimeni.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu