Lielbritānijas parlaments nobalso pret bezvienošanās "Breksitu" (3)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Lielbritānijas parlaments trešdien, 13. martā, ar minimālu balsu pārsvaru nobalsojis pret izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) bez vienošanās.

Deputāti nobalsojuši par grozījumiem, kas pilnībā izslēdz Lielbritānijas izstāšanos no ES bez sarunu ceļā panāktas izstāšanās vienošanās. 

Atbalstītie grozījumi izslēdz izstāšanos bez vienošanās ne tikai noteiktajā beigu termiņā 29. martā, bet vispār.

Pret bezvienošanās "Breksitu" balsoja 312 deputāti, bet šādu iespēju atbalstīja 308.

» Lielbritānijas parlaments atkārtoti noraida "Breksita" vienošanos

Kā ziņots, britu deputāti otrdien atkārtoti noraidīja "Breksita" vienošanos, neskatoties uz premjerministres Terēzas Mejas pēdējā brīdī panāktajām papildu ES garantijām, ka tā dēvētais pagaidu risinājums, kura mērķis ir novērst robežkontroles atjaunošanu uz Ziemeļīrijas un Īrijas robežas, būs laikā ierobežots.

Tā kā bezvienošanās "Breksits" tagad noraidīts, ceturtdien parlamentam būs jābalso par "Breksita" atlikšanu.

Ja Lielbritānijas parlaments izšķirsies par "Breksita" atlikšanu, tam vēl nepieciešama visu pārējo 27 ES dalībvalstu piekrišana.

ES dalībvalstu līderi par to varētu lemt 21. un 22. maijā Briselē paredzētajā samitā.

Tomēr pat pozitīva lēmuma gadījumā "Breksitu" varētu atlikt uz ļoti neilgu laiku, un Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers uzsvēris, ka Lielbritānijas izstāšanās no bloka "jāpabeidz" līdz Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kas gaidāma maija beigās.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu