Mediķi saņēmuši pirmās algas. Pielikums izrādījies mazāks nekā solīts (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Mediķu algu pieaugums izrādījies mazāks nekā iepriekš solīts. Par to ārsti un māsas pārliecinās šomēnes, saņemot savu pirmo palielināto algu, vēsta "LNT Ziņas".

Gada sākumā mediķi saprata, ka pie politiķu solītā 20% algu pieauguma netiks.

Tik liels pielikums būs pašām mazākajām algām. Turklāt gausā valdības veidošanas procesa dēļ slimnīcas jaunās algas sāka rēķināt pēdējā brīdī.

Līdz ar to marts ir pirmais mēnesis, kad daudzi redz savu algas pielikumu.

"LNT Ziņu" veiktā lielo slimnīcu aptauja liecina, ka katrā no tām algas pieaug atšķirīgi.

Stradiņa slimnīcā norāda, ka māsām alga augusi par vidēji 10% jeb 85 eiro, bet ārstiem par 7% jeb 100 eiro. Austrumu slimnīcā algas pieaugumu min tikai procentos. Te ārstiem amata alga vidēji augusi par 20%, māsām – 18%, māsu palīgiem – 17%. Tikmēr Bērnu slimnīcā pie 7% algu pieauguma tikuši tikai māsu palīgi.

Māsām un ārstiem algu pieaugums gaidāms, iespējams, tikai aprīlī.

Janvāra un citviet arī februāra algas pieaugums nepazudīšot, tikšot veikts pārrēķins un nauda mediķiem samaksāta. Tomēr kopumā nozarē iespējama vilšanās, neslēpj arī veselības ministre Ilze Viņķele.

Saeimā trešdien tika spriests par to, kā pieaugušas mediķu algas. Viņķele atzīst, ka to aprēķināšana ir necaurredzama un sola šo jautājumu risināt.

Skrupulozi sekot līdzi, vai valsts šogad papildu mediķu algām piešķirtie vairāk nekā 103 miljoni eiro tik tiešām sasniegs mediķu maciņus, sola arī atbildīgās Saeimas komisijas vadītājs Andris Skride (AP).

Tieši pateicoties kontrolei, izdevies panākt, ka pārrēķinu veiks Stradiņa slimnīca, kas iepriekš bija plānojusi algas mediķiem palielināt tikai no februāra.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu