Aizturēta skolotāja par angļu valodas eksāmena "nopludināšanu" (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Valsts policija (VP) aizdomās par angļu valodas eksāmena mutvārdu daļas nopludināšanu aizvadītajā naktī aizturējusi kādas Rīgas skolas pedagoģu, informēja VP.

Pērn tiesai tika nodota krimināllieta pret Rīgas Ostvalda vidusskolas direktora vietnieci Kristīni Zilbertu, kura tiek apsūdzēta par 2017. gada 12. klases latviešu valodas centralizētā eksāmena domrakstu tematu izpaušanu.

Sākotnēji lietu bija paredzēts skatīt pērn 19. jūnijā, bet tiesas sēde tika atlikta uz 6. decembri saistībā ar Zilbertes darba nespēju.

Taču nākamā tiesas sēde tika noņemta saistībā ar tiesneses darba nespēju. Jauns tiesas sēdes datums vēl nav noteikts, jo tiesneses darba nespēja vēl turpinās, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesā.

Persona savu vainu izdarītajā pārkāpumā atzīst un viņai piemērots aizdomās turētās statuss.

Policijā sākts kriminālprocess par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, atklāšanu, ja to izdarījusi persona, kas nav valsts amatpersona. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Uz izmeklēšanas laiku aizdomās turētajai personai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

» "Nopludināta" angļu valodas eksāmena mutvārdu daļa

Jau ziņots, ka Valsts Izglītības satura centrs (VISC) vakar, 13. martā, vērsās policijā, informējot par, iespējams, nelikumīgi izpaustiem 12. klases angļu valodas centralizētā eksāmena uzdevumiem.

Par eksāmenu "noplūdi" VISC kļuva zināms pēc tam, kad kāda interneta portāla rīcībā bija nonākušas fotogrāfijas, kurās redzama centralizētā angļu valodas eksāmena mutvārdu daļa.

Reaģējot uz saņemto informāciju, policija nekavējoties sāka iesniegumā norādītās informācijas pārbaudi. Izmeklēšanas laikā tika iegūta informācija, ka kādas Rīgas skolas pedagoģe pirms eksāmena sākuma ir nofotografējusi eksāmena mutiskās daļas uzdevumus un nosūtījusi tos skolēniem.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu