"Olympiakos" nosūtījusi oficiālu vēstuli par pievienošanos Adrijas līgai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Jāņa Timmas un Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Grieķijas basketbola čempionāta komanda Pirejas "Olympiakos" nosūtījusi oficiālu vēstuli Adrijas līgai par tās potenciālo pievienošanos turnīram.

Jau tika ziņots, ka "Olympiakos" februāri, protestējot pret tiesāšanu, pameta Grieķijas kausa pusfināla maču pēc pirmā puslaika. "Olympiakos" pirmajā puslaikā ar 25:40 bija iedzinējos pret savu nesamierināmo pretinieci Atēnu "Panathinaikos Opap". "Olympiakos" pēc tam pieprasīja, lai tās spēles ar Atēnu komandu turnīros Grieķijā tiesātu ārvalstu tiesneši. Tāpat Pirejas vienība paziņoja, ka nespēlēs mačos, kuros būs pusfināla dueli tiesājušie soģi.

Šodien kļuvis zināms, ka "Olympiakos" nosūtījusi vēstuli Adrijas līgai un tās vadība nopietni izskata Pirejas vienības pievienošanu čempionātam.

"Tā ir taisnība, ka "Olympiakos" ir sazinājušies ar mums. Mēs esam informēti par viņu interesi pievienoties mūsu līgai. Vēstulē tika lūgts norādīt informāciju par līgas darbību, noteikumiem un citām lietām," informāciju Grieķijas laikrakstam "Live Sport" apstiprināja Adrijas līgas priekšsēdētājs Kresimirs Novosels. "Šīs darbības labi parāda nopietno "Olympiakos" attieksmi pievienoties mūsu līgai."

Adrijas līgas nolikums paredz, ka turnīrā drīkst piedalīties komandas no bijušās Dienvidslāvijas valstīm. Taču ir pieredzēti izņēmumi - kā viens no apspriestākajiem bija, kad 2011./12.gada sezonā līgai pievienojās Izraēlas grands Telavivas "Maccabi FOX".

Adrijas līgā startē 12 komandas. Šobrīd turnīra pirmajā vietā atrodas Belgradas "Crvena zvezda" ar 20 panākumiem 21 spēlē, tai seko Zagrebas "Cedevita" ar 15 uzvarām 21 spēlē, bet trijnieku ar 15 uzvarām 21 spēlē noslēdz Podgoricas "Budučnost".

Līgai "Olympiakos" pievienošanās būtu pozitīvi gan mārketinga, gan sportiskā ziņā, jo tādā gadījumā tai būtu divas Eirolīgas komandas. Kā zināms, "Olympiakos" vienībai ir ilgtermiņa licence dalībai Eirolīgā, bet no Adrijas līgas spēcīgākajā Eiropas klubu turnīrā piedalās tās čempione.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu