"Mogo" spēlētājam Marenim nebūs liegts spēlēt OHL finālsērijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rihards Marenis
Rihards Marenis Foto: HK Mogo (Facebook)

Vienam no "Mogo" komandas uzbrukuma līderiem Rihardam Marenim nebūs liegts piedalīties šīs sezonas "Optibet" Hokeja līgas (OHL) finālsērijā, aģentūrai LETA atklāja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) sporta direktors Edgars Buncis.

Marenis sezonu iesāka "Mogo" rindās, septiņās spēlēs gūstot četrus vārtus, bet pēc tam viņš pārcēlās uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandu Rīgas "Dinamo", kuras sastāvā 33 mačos izcēlās ar četriem precīziem metieniem un vienu rezultatīvu piespēli.

Izslēgšanas turnīrā uzbrucējs atgriezās "Mogo" komandā, kuras sastāvā četrās spēlēs guva četrus vārtus un veica trīs rezultatīvas piespēle, "play-off" cīņu pirmās kārtas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā piekāpjoties tikai savam komandas biedram Kasparam Saulietim, kurš guva sešus vārtus un asistēja vienā rezultatīvā uzbrukumā.

"Mogo" pretinieces finālā "Kurbada" prezidents Andis Pikāns šonedēļ sarunā ar "Latvijas Avīzi" pauda cerību, ka Marenim tiks liegts iziet laukumā. Hokejists 15.janvārī, kad noslēdzās jaunu spēlētāju pieteikšana OHL turnīram, vēl bija "Dinamo" sastāvā.

"Marenis pāreju perioda pēdējā dienā bija "Mogo" pieteikumā. Viņš tika izīrēts "Dinamo" komandai, bet netika svītrots no "Mogo" pieteikuma. Tas ir mūsu redzējums šajā jautājumā. Acīmredzot, nākotnē vajadzēs paredzēt līdzīgas situācijas, izstrādājot čempionāta nolikumu," teica Buncis, komentējot ceturtdien notikušo LHF un OHL komandu tikšanos.

"Mogo" pusfinālā ar 4-0 apspēlēja "Prizma" vienību, bet "Kurbads" ar 4-0 guva virsroku pār "Zemgali"/LLU.

OHL finālsērija sāksies pēc nedēļas.

OHL regulārā čempionāta kopvērtējumā uzvarēja "Mogo", otrie bija "Kurbads" hokejisti, trešo vietu ieņēma "Zemgale"/LLU, bet ceturtā bija "Prizma". Šīs četras vienības nodrošināja iespēju sacensties pusfinālā.

Aiz pirmā četrinieka sekoja "Liepāja", Hokeja skola "Rīga" un "Lido", kurām "play-off" gāja secen.

OHL regulārajā čempionātā septiņas komandas aizvadīja sešu apļu turnīru, katrai vienībai nospēlējot pa 36 spēlēm.

Pusfinālu uzvarētāji tika finālā, kur cīnīsies par zeltu, savukārt trešo vietu ieņēma tā komanda, kas ieguva augstāku pozīciju regulārajā turnīrā. Čempionāta uzvarētājkomanda saņems ne tikai Latvijas čempionu kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējās OHL sezonas finālā "Kurbads" sērijā ar 4-0 uzvarēja "Zemgale"/LLU vienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu