Lēmums par 48 komandu startēšanu jau 2022.gada Pasaules kausā futbolā tiks pieņemts jūnijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Džanni Infantīno
Džanni Infantīno Foto: Reuters/ScanPix

Gala lēmums par 48 komandu startēšanu 2022.gada Pasaules kausā futbolā tiks pieņemts jūnijā notiekošajā kongresā, ceturtdien paziņoja Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA).

FIFA Padomes tikšanās laikā Maiami piektdien tiks izskatīts jautājums, vai nepieciešams palielināt komandu skaitu Katarā paredzētajā turnīrā no 32 uz 48 izlasēm. Taču gala lēmums tiks pieņemts jūnijā Parīzē paredzētajā kongresā.

Turnīra paplašināšana notiks tikai tādā gadījumā, ja viena vai vairākas Kataras kaimiņvalstis palīdzēs uzņemt spēles, teikts FIFA dokumentā. Iespējamās partnervalstis varētu būt Bahreina, Kuveita, Saūda Arābija, Omāna un Apvienotie Arābu Emirāti (AAE). Taču Bahreina, Saūda Arābija un AAE būtu tikai potenciālas sadarbības valstis, jo to valstu valdības ir noteikušas diplomātisko blokādi pret Kataru.

FIFA prezidents Džanni Infantīno ir entuziastisks atbalstītājs komandu skaita palielināšanai 2022.gadā. Sākotnēji tika iecerēts paplašināties 2026.gada Pasaules kausā, kas norisināsies ASV, Kanādā un Meksikā.

Turnīra komandu skaita paplašināšanās nozīmētu spēļu palielināšanos no 64 uz 80 mačiem. 2026.gadā Pasaules kausā katrā rīkotājvalstī notiks vismaz pa desmit spēlēm, visvairāk maču uzņemot ASV.

FIFA paplašinātajā dokumentā teikts, ka 2022.gada turnīrā būtu tāds pats formāts, kur visu sešu reģionu konfederācijas saņemtu tādu pašu vietu skaitu kā Ziemeļamerikā plānotajā turnīrā. Šajā formātā no Eiropas kvalificētos 16 labākās komandas.

Lielā karstuma dēļ Katarā gaidāmā Pasaules kausa izcīņa notiks novembra un decembra mēnešos, turklāt turnīra ilgums samazināts par trim dienām, kas varētu būt būtisks apstāklis lēmuma pieņemšanā par paplašināšanos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu