Eksāmena uzdevumus nopludinājusi skolotāja vēlējusies palīdzēt saviem audzēkņiem (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Skolas klase. Ilustratīvs attēls.
Skolas klase. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Naktī uz ceturtdienu policija aizturējusi skolotāju Rīgā, kura nopludināja angļu valodas eksāmena uzdevumus, vēsta TV3 Ziņas.

Īsi pirms eksāmena sākuma, skolotāja saviem audzēkņiem nosūtīja angļu valodas eksāmena mutvārdu daļas uzdevumus. Viņa tā rīkojusies, lai palīdzētu saviem audzēkņiem iegūt labākas sekmes.

Par uzdevumu nopludināšanu medijus informēja viens no viņas audzēkņiem.

"Naktī uz ceturtdienu skolotāju mēs aizturējām, atzinām par aizdomās turēto noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, proti, par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu," TV3 Ziņām pastāstīja Valsts policijas izmeklētāja Egita Stāmure.

» "Ikgadēja tradīcija!" Sociālo tīklu lietotāji par "noplūdušo" angļu valodas eksāmenu

Skolotāja pārkāpumu nevilcinoties atzina, un viņai piemēroja ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli.

Tagad skolotājai draud kriminālsods līdz pat gadam cietumā. Diezgan droši par skolotāju viņa strādāt vairs nevarēs, vēsta raidījums.

Noplūdes dēļ vērā ņemamu priekšrocību skolēniem nebija, uzskata eksāmena organizētāji. Runa ir par mutvārdu daļu, kuru var sniegt, tikai protot valodu, un pusstundas laikā to apgūt nevar.

"Eksāmena darbi noteikti netiks rīkoti atkārtoti, eksāmena rezultāti noteikti netiks anulēti," uzsver Valsts izglītības satura centra pārstāve Alise Bērziņa.

"Skolēniem nav jācieš par pedagogu bezatbildīgu rīcību vai negodprātību, kā tas ir šajā gadījumā," TV3 Ziņām pastāstīja Bērziņa.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu