Tramps asi kritizē Mejas darbību "Breksita" sarunās (5)

LETA/AP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
ASV prezidents Donalds Tramps.
ASV prezidents Donalds Tramps. Foto: SIPA/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien, 14. martā, asi kritizēja Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas darbību sarunās par valsts izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), sakot, ka šīs sarunas notikušas nemākulīgi un debates par "Breksitu" sašķeļ valsti.

"Esmu pārsteigts par to, cik slikti viss noticis no sarunu viedokļa," sacīja Tramps.

Tramps, kurš sevi dēvē par meistaru darījumu slēgšanā, sacīja, ka viņš bija pateicis Mejai savas idejas par to, kā viņa varētu sarunās panākt veiksmīgu vienošanos par Lielbritānijas izstāšanos no ES.

"Viņa neklausījās, un tas nekas. Es ar to gribu teikt, ka viņai ir jādara tas, kas viņai jādara," Tramps sacīja Baltajā namā, uzņemot Īrijas premjerministru Leo Varadkaru uz Svētā Patrika dienas svinībām.

"Vaļsirdīgi sakot, es domāju, ka to varēja pārrunāt citādā veidā. Man nepatīk redzēt, ka tieši tagad viss tiek saārdīts," teica Tramps.

Tramps izteicās dažas stundas pirms tam, kad Lielbritānijas parlamenta deputāti nobalsoja par 29. martā paredzētā "Breksita" atlikšanu vismaz līdz 30. jūnijam.

Tramps pēc tam prognozēja, ka situācija atrisināsies pati no sevis, un sacīja, ka viņš un Varadkars apsprieduši šo jautājumu, tiekoties Ovālajā kabinetā.

Varadkars ir pret Lielbritānijas aiziešanu no ES un pauda bažas par to, kā šis solis ietekmēs Ziemeļīriju.

"Mēs runājām par "Breksitu" – kaut ko, kas, kā izrādās, ir nedaudz sarežģītāks, nekā bija domāts," sacīja Tramps.

"Bet viss atrisināsies. Tā vienmēr notiek. Tas atrisināsies vienā vai otrā veidā."

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu