Kučerovam četri punkti "Lightning" uzvarā; Stemkoss atkārto kluba rekordu gūtajos vārtos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ņikita Kučerovs
Ņikita Kučerovs Foto: AP/Scanpix

Krievs Ņikita Kučerovs ceturtdien Nacionālajā hokeja līgā (NHL) guva četrus rezultativitātes punktus, bet viņa pārstāvētā Tampabejas "Lightning" izbraukumā ar 5:4 (0:2, 1:1, 4:1) apspēlēja Detroitas "Red Wings", savukārt Stīvens Stemkoss izcēlās ar gūtiem vārtiem, atkārtojot Vensāna Lekavaljē gūto vārtu rekordu klubā.

Spēlē Kučerovs izcēlās ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, palīdzot atspēlēties no 1:4 un gūt "Lightning" ceturto uzvaru piecās spēlēs. Krievs šosezon izcēlies ar 35 vārtu guvumiem un 80 reizes rezultatīvi asistējis partneriem, ieņemot pirmo vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. 115 punkti ir otrs lielākais punktu skaits aiz Sidnija Krosbija iespētā 2006./07.gada sezonā, kad kanādietis izcēlās ar 120 punktiem. Savukārt Stemkoss šajā spēlē guva savus 383.vārtus kluba kreklā un atkārtoja Lekavaljē iespēto.

"Kad tu esi mazs bērns, tu sapņo par spēlēšanu NHL, taču tu neuzdrīksties sapņot, ka kādreiz kļūsi par rezultatīvāko spēlētāju kluba vēsturē," pēc spēles komentāru sniedza Stemkoss. "Cerams, ka gūšu vēl daudz vārtu, taču šobrīd man tas ir pagodinājums dalīt rekordu ar pasaules klases spēlētāju, kāds bija Lekavaljē."

Citā mačā Stenlija kausa glabātāja Vašingtonas "Capitals" izbraukumā ar 5:2 (2:0, 2:2, 1:0) apspēlēja Filadelfijas "Flyers", gūstot astoto uzvaru deviņās spēlēs.

Uzvarētājiem ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli atzīmējās Brets Konolijs, savukārt komandas vārtsargs Breidens Holtbijs atvairīja 22 pretinieku metienus.

Citviet Rietumu konferences līdere Sanhosē "Sharks" mājās ar 2:4 (2:1, 0:2, 0:1) cieta zaudējumu pret Floridas "Panthers", tādējādi pārtraucot sešu uzvaru sēriju.

Uzvarētājiem ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Maiks Hofmens.

Tikmēr Vinipegas "Jets" mājās ar rezultātu 4:3 (2:1, 0:1, 2:1) pieveica vienu no Austrumu konferences līderēm Bostonas "Bruins".

Ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm "Jets" rindās izcēlās Marks Šeifele, savukārt jaunajam somam Patrikam Lainem divas rezultatīvas piespēles. Komandas uzvara ļāvusi nostiprināties trešajā vietā Rietumu konferencē.

"Tā ir liela uzvara - gūt panākumu pret tādu labu komandu," pēc spēles sacīja Šeifele. "Katru reizi, kad gūsi uzvaru pār tādu komandu, tu būsi laimīgs. Mums tagad jābūt gataviem nākamajai spēlei pret Kalgari."

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien veica rezultatīvu piespēli, kamēr viņa pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" izbraukumā ar rezultātu 5:0 (0:0, 3:0, 2:0) apspēlēja Bufalo "Sabres", kurā ārpus sastāva palika latvietis Zemgus Girgensons.

Savukārt latviešu uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Otavas "Senators" ceturtdien savā laukumā ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) pārspēja Sentluisas "Blues".

Austrumu konferences un visas līgas vadībā ar 112 punktiem 71 mačā atrodas Tampabejas "Lightning", bet tai ar 93 punktiem 71 duelī seko Bostonas "Bruins". Savukārt sestā ar 87 punktiem 71 spēlē ir Pitsburgas "Penguins", 12.vietā ar 69 punktiem 70 cīņās ir Bufalo "Sabres", bet pēdējā starp 16 vienībām ar 54 punktiem 71 mačā ir Otavas "Senators.

Tikmēr Rietumu konferences līderpozīcijā ar 94 punktiem 71 mačā atrodas Sanhosē "Sharks", no kuras par punktu atpaliek arī 70 spēles aizvadījusī Kalgari "Flames".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu