"Viņa gaisu vilka uz iekšu!" Likumsargi aiztur spītīgu autovadītāju teju trīs promiļu reibumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Alkometrs; ilustratīvs foto.
Alkometrs; ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens / LETA

Trešdien, 13. martā, Rīgas pašvaldības policisti (RPP) Purvciemā ievēroja no ceļa braucamās daļas aizslīdējušas automašīnas riepu nospiedumus, neilgi pēc tam sākas pakaļdzīšanās, vēsta RPP "Facebook" lapā pieejamā informācija.

Izmantojot gaismas un skaņas signālus, automašīna tika apturēta.

Policisti konstatēja, ka pie stūres sēž sieviete, bet pasažiera vietā bija vīrietis.

Neskatoties uz norādījumiem izslēgt transportlīdzekļa motoru, sieviete uzsāka kustību. Dāma ar atvērtām durvīm nobrauca pāris metrus, taču turpat netālu spēkrats arī noslāpa.

Atkārtoti pieejot pie automašīnas, transportlīdzeklis tika noslāpēts.

Vīrietis uzreiz izkāpa no automašīnas un uzsāka sarunu ar policistiem, skaidrojot, ka šonakt nolēmis satikt bijušo sievu.

Uz notikuma vietu ieradās Valsts policijas darbinieki, kuriem sieviete vairākkārtīgi atteicās pareizi veikt alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā.

Autovadītāja pārbaužu laikā gaisu vilka uz iekšu, kā arī neizpildīja citus likumsargu norādījumus. Sieviete brīdināta, ka nesekmīgas pārbaudes gadījumā būs jādodas uz Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centru, kur alkohola reibums tik un tā tiks noteikts.

Ārstniecības iestādē, atkārtoti veicot pārbaudi, konstatēts, ka autovadītāja ir 2,84 promiļu reibumā. 

Pārkāpēja nogādāta atpakaļ notikuma vietā, kur nodota Valsts policijas darbiniekiem turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu