Lai tēlotu skolēnus, aktieri atbrīvojas no bārdas un matiem - izrāde "Brīnumu laiks" (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Aktieris Armands Ikalis nodzinis savu stilīgo bārdu, aktierim Kārlim Tolam nācies ne vien piegludināt bārdas rugājus, bet arī nogriezt savu "bizi". Šādas pārvērtības prasa piedalīšanās dāņu autora Kima Fupca Okesona lugas "Brīnumu laiks" iestudējumā. Jau marta beigās režisori Zane un Mārtiņš Vilsons aizraujošo izrādi piedāvās skolu jaunatnei.

Arī tas nav viss - Armands mēģinājumos uztrenējas trikiem ar triāla riteni uz skatuves, Kārlis ar prieku apgūst dažas boksa "fīčas" pie 2018. gada Latvijas čempiona boksā Mārča Grunduļa, bet Samira Adgezalova atceras, kā tas ir, vizināties ar skūteri.

Izrādes "Brīnumu laiks" galvenais varonis tīnis Deniss ir kā cīkstonis ringā.

Dzīve viņu riktīgi sasit pa seju, bet viņam nav ne spēka, ne pārliecības pašam cīnīties ar sevi - vieglāk ir pasūdzēties, iztaisīties par nabadziņu un pie savas nevarēšanas vainot māti, skolotāju un draugus. 

Viņš ir tāds pats padsmitgadnieks, kā visi - nevar ciest skolotāju, kas vienmēr piekasās par mācībām, dusmojas, ka izraudzītā meitene nepievērš uzmanību. Un vēl mamma krīt uz nerviem ar saviem tekstiņiem.

Tomēr notiek brīnums - Debesu sūtnis Denisam piešķir burvju varu ar nosacījumu, ka nedrīkst lietot lamuvārdus. Izrādās, ka ne visas vēlēšanās, izteiktas skaļi, izskatās tieši tā, kā tās esam iedomājušies. Sākas milzu juceklis, kad burvju spēks tiek vērsts pret māti, skolotāju, Antonu, Kārenu Elīzi, cerot uz brīnumie. Tad Deniss atskārš, ka ar savu kūtrumu, nepārliecinātību var tikai pats tikt galā, ka pašam jātbild par savu dzīvi un darbiem, nevis jāgaida burvji.

Iestudējumā piedalās trīs aktieri, kuri spēlē sešas lomas. Samira Adgezalova iejutīsies divos tēlos, Armands Ikalis spēlēs trīs dažādas lomas.

Galvenā varoņa atveidotājs Kārlis Tols gan visu izrādes laiku būs tikai tīņa Denisa "ādā".

Izrādes "Brīnumu laiks" scenogrāfe ir Elīna Milta Niedrāja, kostīmu māksliniece Berta Vilipsone, lugu no dāņu valodas tulkojis Pēteris Jankavs.

Izrādi VEF Kultūras pilī varēs noskatīties 27. un 28. martā un 9. aprīlī, biļetes var iegādāties Biļešu servisa kasēs.

Papildu informācija vietnē "Facebook".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu