Viņķele: ar "divu grozu" sistēmu Latvija kļuvusi par apsmieklu pasaulē (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Partijas dibinātāja, bijusī "Vienotības" deputāte Ilze Viņķele partijas "Kustība Par!" dibināšanas sapulces laikā kultūras centrā "Rītausma".
Partijas dibinātāja, bijusī "Vienotības" deputāte Ilze Viņķele partijas "Kustība Par!" dibināšanas sapulces laikā kultūras centrā "Rītausma". Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijā visiem iedzīvotājiem, visticamāk, tiks saglabāts viens veselības aprūpes pakalpojumu grozs, tā piektdien pēc koalīcijas Attīstības komitejas sanāksmes norādīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP), vēsta LNT Ziņas. 

Paralēli tam tiek spriests par izmaiņām nodokļu sistēmā, kuras varētu ieviest no nākamā gada. Viņķele vēlas panākt, lai nozari finansē arī tie , kas strādā atvieglotajos nodokļu režīmos, piemēram, autoratlīdzību saņēmēji, patentmaksas maksātāji, pašnodarbinātie un mikrouzņēmumu darbinieki. Ja viņu sociālās iemaksas palielinātu par vienu procentpunktu, tas budžetā papildus ienestu 9 miljonus eiro.

“Neiet uz šo “divu grozu” sistēmu, ar ko Latvija īstenībā ir kļuvusi par apsmieklu šobrīd pasaulē un tiek minēta no Pasaules Veselības organizācijas kā piemērs, ko nevajag darīt, tam bija atbalsts un izpratne.

Otra lieta, tas piedāvājums, ka mēs transformējam šīs brīvprātīgi obligātās 250 eiro gadā iemaksas visiem vienādi viena procentpunkta pielikumā pie sociālās apdrošināšanas iemaksām,” skaidroja Viņķele.

Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) padomnieks gan norādījis, ka par atbalstu Viņķeles piedāvātajām izmaiņām pagaidām runāt vēl pāragri.

Diskusijas koalīcijas pārstāvji turpinās nākamnedēļ.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu