ES piemēros "Google" sodanaudu par negodīgas konkurences praksi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Eiropas Savienības (ES) konkurences uzraugs piemēros ASV tehnoloģiju kompānijai "Google" vēl vienu sodanaudu par negodīgas konkurences praksi, ziņu aģentūrai AFP piektdien atklājis avots Briselē.

Runa ir par "Google" reklāmas pakalpojumu "AdSense", kas, kā uzskata Brisele, liedzis vairāku klientu mājaslapām publiskot trešās puses reklāmas.

Par lietu informēts avots AFP sacīja, ka lēmums par sodanaudas piemērošanu tiks paziņots nākamnedēļ, visticamāk, trešdien.

"Google" ES jau piemērotas sodanaudas kopumā septiņu miljonu eiro apmērā.

ES konkurences komisāre Margrēta Vestagere iepriekš šonedēļ apstiprināja, ka "AdSense" lieta tuvojas noslēgumam.

2018. gada jūlijā Eiropas Komisija (EK) piemēroja "Google" 4,34 miljardu eiro naudassodu par ES pretmonopola noteikumu pārkāpšanu, kopš 2011. gada attiecinot nelikumīgus ierobežojumus uz "Android" ierīču ražotājiem un mobilo tīklu operatoriem nolūkā nostiprināt dominējošo stāvokli attiecībā uz vispārējo meklēšanu internetā.

2017. gada jūnijā EK noteica "Google" 2,42 miljardu eiro naudassodu par meklētājprogrammas dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, dodot "Google" cenu salīdzināšanas pakalpojumam nelikumīgu priekšrocību.

"Google" abos gadījumos lēmumus apstrīdējis ES Tiesā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu