Leģionāru piemiņas pasākuma laikā policisti pie Brīvības pieminekļa novērš kautiņu (13)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Sestdien ap pulksten 12 Rīgā, pie Brīvības pieminekļa notiekošā leģionāru piemiņas pasākuma laikā, policisti novērsa kāda mutiska strīda pāraugšanu fiziskā konfliktā, tomēr tā dalībnieki aizturēti netika, novēroja aģentūra LETA.

Strīds izcēlās starp kādu sievieti un citiem cilvēkiem, kuri dažādās valodās apmainījās ar viedokļiem par krievu tiesībām Latvijā.

Sieviete, kura oponēja pārējiem, cita starpā klātesošajiem parādīja arī vidējo pirkstu.

Notiekošo vēroja vairāki policijas darbinieki. Brīdī, kad strīds bija sasniedzis kulmināciju un acīmredzami grasījās pāraugt fiziskā konfliktā, uz vietas esošajiem likumsargiem piepulcējās papildspēki no citiem netālu esošiem punktiem.

Policisti sastājās tā, lai iekarsušajiem strīdniekiem neļautu izveidot fizisku kontaktu. Rezultātā neviens netika aizturēts.

Konfliktējošā sieviete vēlāk gan policijas darbiniekiem pauda gatavību rakstīt iesniegumu par to, ka viņa ir pagrūsta.

» Tiešraides arhīvs: Rīgā notiek 16. marta pasākumi

Citviet Brīvības pieminekļa apkārtnē kāda vāciski runājoša sieviete bija pacēlusi kādas organizācijas karogu ar ziliem, baltiem un sarkaniem elementiem. Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki šai sievietei lūdza karogu nolaist, ko viņa arī izdarīja. Aktīviste pauda iebildumus, ka plašsaziņas līdzekļu pārstāvji viņu fotogrāfē un filmē. Likumsargi palūdza sievietes dokumentus personības noskaidrošanai, taču neaizturēja viņu.

Vēl citviet likumsargi kādu manāmi iereibušu vīrieti palūdza atstāt Brīvības pieminekļa laukumu, taču arī viņš aizturēts netika.

Ap pulksten 12 ziedus pie pieminekļa nolika pēdējie leģionāru piemiņas gājiena dalībnieki.

Pēc tam gan leģionāru godinātāji, gan tā dēvētie "antinacisti" pamazām sāka izklīst, lai gan daudzi vēl palika pie Brīvības pieminekļa, lai fotografētos un iesaistītos 16. marta pasākumiem raksturīgajās diskusijās par vēstures interpretācijas jautājumiem.

Ap pulksten 12.15 policija sāka atvērt pie Brīvības pieminekļa izvietotās barjeras, un liels skaits likumsargu notikuma vietu atstāja.

Fotogalerija: Leģionāru atceres gājiens un ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu