Starppilsētu autobusa šoferis pie stūres lieto mobilo telefonu, apdraudot pasažierus (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Evija Trifanova/LETA

Brauciens sabiedriskajā autobusā no Rīgas uz Olaini kādai ģimenei izvērties satraucošā piedzīvojumā ar negatīvu pieskaņu, vēsta raidījums Bez Tabu.

"Tajā brīdī, kad pie Gaismām es sajutu tādu dīvainu manevru, es pievērsu uzmanību, un izrādījās, ka šoferis vienkārši runā pa telefonu, turot klausuli rokā," stāsta notikušā aculieciniece Ināra.

Pasažiere iemūžināja nepieļaujamo situāciju, lai vēlāk būtu pierādījumi fiksētajam pārkāpumam. No Rīgas autobuss izbrauca vēlu – ap plkst. 22.00. Līdz ar to nakts melnums, nokrišņi un pretimbraucošo automašīnu lukturu gaismas jau tā apgrūtināja braukšanu, bet šoferis to visu padarīja vēl kritiskāku.

Drīz vien atkārtojās vēl bīstamāka situācija, kas Inārai radīja vēl lielāku paniku, jo autobusā atradās arī viņas divi bērni.

Pasažiere uz mirkli apdomāja kāpt ārā no bīstamā autobusa, taču līdz nākamajam reisam ir jāgaida stunda, bet līdz mājām ir vēl krietns gabals. Sakožot zobus, Ināra ar bērniem cer, ka galamērķi sasniegs vienā gabalā.

Olainiete gan nemēģināja aizrādīt šoferim, jo viņai pie stūres esošais vīrietis šķitis agresīvs.

Pasažieru pārvadātāja pārstāvis Egils Tāmurs atzīst, ka telefonu lietošana pie stūres reisu izpildes laikā ir bieži novērota lieta, taču pēdējā laikā šādu paradumu bijis retāk. Tāmurs arī norāda, ka šoferiem no atbildības izvairīties neizdosies, proti, katrā autobusā ir izvietotas kameras, tāpēc tas ir tikai laika jautājums, līdz pārkāpējs saņems sodu no firmas – brīdinājumu vai prēmijas samazinājumu.

Pašreiz likumā noteiktais sods par telefona lietošanu pie stūres braukšanas laikā ir no 25 līdz 100 eiro. Tikmēr Lietuvā sods esot bargāks. “Bez Tabu” uzrunātais šoferis Edvards no Klaipēdas atklāj, ja policija pieķer, tad var atvadīties no tiesībām pat uz diviem mēnešiem.

Valsts policija norāda, ka pērn par šādu pārkāpumu sodīti teju 4000 autovadītāju, bet šogad to skaits ir nedaudz virs 1000.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu