"Jelgavas" futbolisti negaidīti pārspēj "Ventspili"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
FK "Jelgava" futbolisti
FK "Jelgava" futbolisti Foto: https://www.facebook.com/FKJelgava/

Pie negaidītas uzvaras "Optibet" Latvijas futbola virslīgas mačā sestdien tika "Jelgava", kas savā laukumā ar 2:1 (1:0) uzvarēja valsts vicečempioni "Ventspili".

elgavniekiem šī ir pirmā uzvara sezonā, kamēr "Ventspils" piedzīvojuši pirmo zaudējumu.

"Jelgava" šo maču iesāka teicami, jo 16.minūtē rezultātu atklāja nīderlandiešu leģionārs Džaneiro Puperhārts. Pēcāk par favorīti šajā spēlē uzskatītā "Ventspils" pārņēma iniciatīvu, taču tās centieni gūt vārtus izskatījās bezzobaini, kamēr jelgavnieki ik pa laika izrāvās pretuzbrukumos. Viesiem no Kurzemes nekādi neizdevās izlīdzināt rezultātu, turklāt 60.minūtē Irakli Bidzinašvili panāca jau 2:0.

"Ventspils" turpināja kontrolēt bumbu, bet beidzot viesiem vienus vārtus izdevās atgūt 81.minūtē, kad pēc centrējuma ar galvu precīzi sita Kaspars Svārups. Pēc šāda notikumu pavērsiena ventspilnieki uzbruka vēl aktīvāk, un viņiem bija pāris labas izdevības, kamēr "Jelgava" iesēdās aizsardzībā. Tiesa, atspēlēties "Ventspilij" tā arī neizdevās, turklāt Puperhārts beigās izskrēja uz vārtiem, tomēr viņš pielikt punktu šim mačam nespēja.

Noslēgumā "Jelgava" gan uzvaru noturēja, gūstot negaidītu panākumu.

"Jelgava" sezonas pirmajā mačā ar 0:1 piekāpās čempionei "Riga", kamēr "Ventspils" ar 2:1 pārspēja "Spartaku".

Zemgales vienību arī šajā sezonā turpina vadīt Latvijas izlases bijušais galvenais treneris Marians Pahars. Jelgavas komanda starpsezonā papildināja sastāvu ar tādiem Latvijā zināmiem futbolistiem kā Germans Māliņš, Renārs Rode, Dāvis Indrāns, Ņikita Ivanovs un Eduards Emsis. Komandas treneru kolektīvam pievienojās Aleksandrs Cauņa, kurš cer laukumā atgriezties arī spēlētāja statusā. Tāpat komandas sastāvā ir arī deviņi leģionāri.

Tikmēr Latvijas vicečempionē "Ventspilī" vairs nebūs tādu spēlētāju kā pussarga Ritvara Rugina, aizsargu Naura Bulvīša un Vitālija Jagodinska, kā arī Vitālija Rečicka un Vitālija Meļņičenko, bet vienībai pievienojušies pussargi Romans Mickevičs, Jevgeņijs Kazačoks, Ingars Sarmis Stuglis, uzbrucējs Kaspars Svārups, talantīgais vārtsargs Vjačeslavs Kudrjavcevs un citi futbolisti.

Otrā kārta ir noslēdzošā pirms izlašu pārtraukuma.

Ar divās spēlēs gūtiem sešiem punktiem virslīgas vadībā šobrīd ir "Riga" un RFS, bet pa trīs punktiem guvušas "Jelgavas", "Ventspils" un "Daugavpils" komandas.

Kā zināms, tad šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena komanda izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu