Norvēģijas biatlonisti uzvar arī vīriešu stafetē; Latviju apdzen par apli

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Norvēģijas biatlonisti sestdien Estešundā, Zviedrijā, izcīnīja uzvaru pasaules čempionāta 4x7,5 kilometru stafetes sacensībās, kamēr Latvija tika apdzīta par apli.

Norvēģijas izlases sastāvā šajās sacensībās startēja Lāšs Helge Birkelands, Vetls Šostads Kristiansens, Tarjejs Bē un Juhanness Tīngnēss Bē, kuri šaušanā neslēpoja nevienu soda apli, bet izmantoja sešas rezerves patronas. Finišā norvēģi par 38,1 sekundi apsteidza Vāciju, kamēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Krievija, kas no uzvarētājiem atpalika par vairāk nekā minūti.

Savukārt uzreiz aiz pirmā trijnieka bija Čehija, Slovēnija un Francija.

Zīmīgi, ka J.T. Bē šajā pasaules čempionātā izcīnījis jau četras zelta medaļas.

Tikmēr Latvijas izlases sastāvā sestdienas sacensībām bija pieteikti Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise, Roberts Slotiņš un Andrejs Rastorgujevs, tomēr trasē devās tikai trīs no viņiem - Slotiņš savā etapā tika apsteigts par apli, tobrīd komandai esot 24.vietā no 26 dalībniecēm.

Vēl pēc pirmās šaušanas Patrijuks bija starp līderiem 11.vietā, tomēr otrajā ugunslīnijā izmantotās divas rezerves patronas lika atkrist uz 19.pozīciju. Pēc tam Latvija vairs augstāk nepacēlās, tai turpinot pakāpenisku lejupslīdi, līdz tika apsteigta par apli, un Rastorgujevam trasē nemaz nevajadzēja doties.

Latvija šosezon piedalījusies trīs no četrām Pasaules kausa stafetēm, divreiz ieņemot 27.vietu, bet vienreiz paliekot 19.pozīcijā. Tiesa, Latvijas vīri visās trīs stafetēs tikuši apsteigti par apli, tādējādi nesasniedzot finišu.

Stafetes kopvērtējumā līdere ar 270 punktiem ir Norvēģija, aiz kuras ar 236 punktiem ir Krievija, kamēr Latvija ar 67 punktiem atrodama 26.pozīcijā starp 27 komandām.

Pirms tam 4x6 kilometru stafetē sievietēm arī uzvaru guva Norvēģija, kuras sastāvā sastāvā sestdien startēja Sinēva Sūlemdale, Ingrīda Landmarka Tandrevolda, Tirila Ekhofa un Marte Ulsbū-Reiselanna. Otrā, atpaliekot 24,3 sekundes, bija Zviedrija.

Savukārt bronzu sestdien sieviešu stafetē guva Ukraina, aiz kuras sekoja Vācija, Krievija un Slovākija.

Pasaules čempionāta noslēgumā svētdien būs abi masu starti. Vīriem vietu šajās sacensībās nodrošinājis Rastorgujevs, bet dāmām kā pirmā rezerviste aiz strīpas ir Baiba Bendika.

Pēc pasaules čempionāta no 21. līdz 24.martam Holmenkollenē ar devīto posmu noslēgsies Pasaules kausa sezona.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu