Rastorgujevam 25.vieta sacensībās ar kopēju startu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Andrejs Rastorgujevs
Andrejs Rastorgujevs Foto: EPA/Scanpix

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien Estešundā, Zviedrijā, lielā sniegputenī izcīnīja 25.vietu pasaules čempionāta sacensībās 15 kilometru distancē ar masu startu.

Tikmēr par čempionu kļuva itālis Dominiks Vindišs, atkārtojot šodien tautietes Dorotejas Vīreres iespēto. Viņš šautuvē pieļāva trīs kļūdas, finišēdams pēc 40 minūtēm un 54,1 sekundes.

Savukārt sudraba medaļu izcīnīja francūzis Antonīns Gigonā, kurš arī neaizvēra trīs mērķus un Vindišam zaudēja 22,8 sekundes. Nieka pussekundi aiz Gigonā finišēja austrietis Juliāns Eberhards, kurš noslēpoja četrus soda apļus.

Četras sekundes aiz goda pjedestāla finišēja krievs Aleksandrs Loginovs, piektais bija francūzis Kentēns Fijons-Majē, bet pirmo sešinieku noslēdza vācietis Arnds Peifers.

Rastorgujevs otrajā un trešajā šautuvē pieļāva pa divām kļūdām, uzvarētājam zaudējot divas minūtes un 43,5 sekundes, kas deva 25.vietu. Trasē viņam bija vien 29.ātrākais solis no 30 biatlonistiem.

Zelta medaļas liktenis izšķīrās ceturtajā ugunslīnijā, kurā kopā ieslēpoja krievs Jevgēņijs Garaņičevs un norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē, taču abi stiprajā vējā pieļāva attiecīgi četras un trīs kļūdas, kas dzēsa viņu cerības uz medaļām.

Tikmēr Vindišs aizvēra visus mērķus un kļuva par līderi, tuvāko sekotāju Simonu Ederu apsteidzot par 15,3 sekundēm. Itālis līdz finišam nosargāja vadību un tika kronēts par pasaules čempionu.

Planētas meistarsacīkstēs tiek dalīti arī Pasaules kausa punkti. Tā līderis ar 1110 punktiem ir Bē, kurš jau nodrošinājis Lielo kristāla globusu, tālāk ar 796 punktiem ir Loginovs, bet pirmo trijnieku ar 761 punktu noslēdz Fijons-Majē.

Tikmēr Rastorgujevs iekrājis 345 punktus, kas ļauj ieņemt 20.pozīciju.

Pēc pasaules čempionāta no 21. līdz 24.martam Holmenkollenē ar devīto posmu noslēgsies Pasaules kausa sezona.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu