Rudenī Lažas pagastā notikusī apšaude, visticamāk, saistīta ar cietušo biznesu ārzemēs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Apšaude Lažas pagastā
Apšaude Lažas pagastā Foto: Facebook

Pērnajā rudenī Aizputes novada Lažas pagastā pie svara korekcijas centra "Vitality Academy" notikusī apšaude, kurā tika ievainoti trīs Krievijas un Izraēlas pilsoņi, visticamāk, bija saistīta ar cietušo biznesu ārvalstīs, atsaucoties uz policijas atklāto, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Pusgadu pēc uzbrukuma aizdomās turēto šajā slepkavības mēģinājuma kriminālprocesā joprojām nav, tomēr, kā raidījumam apgalvoja Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins, izmeklēšana norit ļoti aktīvi un likumsargu rīcībā ir "diezgan perspektīvi pavedieni".

"Jāatzīmē, ka lielākā daļa no visām procesuālajām darbībām pašlaik notiek ārzemēs, jo šis ir starptautiskas nozīmes noziegums. Latvijas teritorija tika izmantota tikai nozieguma izdarīšanai. Motīvi slēpjas trešajās valstīs," skaidroja Grišins.

Pēc viņa teiktā, izmeklēšanā Latvijas policija sadarbojas gan ar kolēģiem no Krievijas un Izraēlas, gan arī ar tiesībsargiem no citām Eiropas valstīm.

"Galvenie motīvi varētu slēpties tieši komercdarbībā, ar ko cietušie nodarbojās. Tās ir dažādas investīcijas, nekustamo īpašumu tirdzniecība," atklāja policijas amatpersona.

Raidījums vēstīja, ka svara korekcijas centra "Vitality Academy" 180 hektāru lielajā teritorijā faktiski saimnieko Krievijas miljonārs Boriss Aleksandrovs, kurš kaimiņzemē tiekot saukts par "biezpiena sieriņu karali". Oficiāli gan īpašums piederot nevis viņam, bet kādam Francijas pilsonim.

Aleksandrovs absolūti neslēpjot savu saimniekošanu svara korekcijas centrā un pat mēdzot tikties ar vietējās pašvaldības amatpersonām, lai pārrunātu biznesa attīstības plānus. Viņš arī esot ieguldījis līdzekļus apkārtnes sakārtošanā.

Kā ziņots, pagājušā gada 30. septembra pēcpusdienā Lažas pagasta Lejasraķos pie svara korekcijas centra "Vitality Academy" uz automašīnu "Porsche Cayenne" tika atklāta uguns, kā rezultātā cieta trīs ārvalstnieki - divi vīrieši un viena sieviete. Cietušie bijuši "Vitality Academy" klienti.

Neilgi pēc notikušā policija nāca klajā ar minējumu, ka noziegumu varētu būt paveikuši vairāki cilvēki, un lūdza atsaukties ikvienu, kurš nozieguma laikā bijis netālu no notikuma vietas.

Sociālajos tīklos publicētās sašautās automašīnas fotogrāfijas liecināja, ka spēkrata vējstiklā un motora pārsegā trāpīts aptuveni desmit reizes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu