Britu ministri: Valdība varētu nepieprasīt trešo parlamenta balsojumu par "Breksita" vienošanos

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters / Scanpix

Divi ietekmīgi Lielbritānijas valdības ministri svētdien pieļāvuši iespēju, ka premjerministres Terēzas Mejas ministru kabinets varētu nepieprasīt trešo parlamenta balsojumu par divreiz jau noraidīto "Breksita" vienošanos, ja nebūs skaidrs, ka atbalsts tai būs pietiekams.

"Būtu grūti pamatot tādu balsojumu, zinot, ka paredzams zaudējums," telekanālam "Sky News" sacījis tirdzniecības ministrs Laiems Fokss.

"Mēs nodosim vienošanos atpakaļ [parlamentam] vienīgi tad, ja būsim pietiekami droši, ka mūsu kolēģi un [Ziemeļīrijas Demokrātiskā unionistu partija] DUP ir gatavi to atbalstīt," raidsabiedrībai BBC norādījis Konsevatīvo partijas finanšu ministrs Filips Hamonds.

Pēc viņa teiktā, kopš otrdienas, kad parlaments atkārtoti noraidīja "Breksita" vienošanos, vairāki līdzšinējie tās oponenti

"mainījuši viedokli, atzīstot, ka alternatīvas būtu tik nepatīkamas, ka premjeres panāktā vienošanās uzskatāma par labāko ceļu "Breksita" uzsākšanai".

Vaicāts, vai atbalsts jau ir pietiekams, Hamonds atbildējis noliedzoši, bet piebildis, ka pie tā tiek strādāts.

Kā ziņots, Meja svētdien brīdināja parlamentu, ka gadījumā, ja tas neatbalstīs viņas "Breksita" vienošanos līdz ceturtdien gaidāmajam Eiropas Savienības (ES) samitam, pastāv iespēja, ka Apvienotā Karaliste neizstāsies no ES "vēl daudzus mēnešus vai pat vispār nekad".

» Meja brīdina parlamentu nepieļaut "Breksita" atlikšanu uz daudziem mēnešiem vai visiem laikiem

Kā britu premjere atgādinājusi avīzē "Sunday Telegraph", ja parlaments līdz samitam apstiprinātu vienošanos, ko tas divas reizes jau noraidījis, viņa lūgtu saviem ES kolēģiem neilgu tehnisku "Breksita" termiņa pagarinājumu, lai varētu pieņemt vajadzīgos likumus.

Pēc Mejas vārdiem, "tas nebūtu ideāls iznākums, taču tas ir kaut kas tāds, ko britu sabiedrība pieņemtu, ja tas ļautu ātri sākt izstāšanos", savukārt alternatīva būtu "daudz sliktāka".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu