Gailītis: Uzvaru izcīnījām ar spēli aizsardzībā un cīņā zem groziem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
VTB Vienotās līgas spēle basketbolā, kurā tiekas "VEF Rīga" un  Saratovas "Avtodor" komandas.
VTB Vienotās līgas spēle basketbolā, kurā tiekas "VEF Rīga" un Saratovas "Avtodor" komandas. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pašlaik veiksmīgi spēlējošā Latvijas vicečempione basketbolā "VEF Rīga" svētdien VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta mačā uzvarēja, pateicoties spēlei aizsardzībā un cīņai zem groziem, uzsver rīdzinieku galvenais treneris Jānis Gailītis.

"VEF Rīga" svētdien savā laukumā ar rezultātu 89:78 pārspēja Saratovas "Avtodor", turpinot cīņu par izslēgšanas turnīru.

"Pirmajā puslaikā veiksmīgi uzbrukām, tomēr zaudējām cīņā par atlēkušajām bumbām. Pēc lielā pārtraukuma uzlabojām savu spēli. Izdevās parādīt labu komandas spēli, kas gan netraucēja vairākiem spēlētājiem sasniegt augstus rādītājus individuālajā statistikā. Tomēr galvenā mūsu panākum atslēga bija spēle aizsardzībā un cīņa zem groziem," turnīra rīkotāji citē Gailīša teikto.

Latvijas vicečempione visu turnīru ietvaros pašlaik guvusi jau 13 uzvaras pēc kārtas, kamēr Vienotajā līgā tai ir piecu panākumu sērija, kas ļāvis pietuvoties izslēgšanas turnīra zonai.

Vienotās līgas regulārajā sezonā palikušas vēl piecas spēles un cīņa par iekļūšanu labāko astoņu komandu skaitā, kas nodrošinās dalību "play-off", sāk saasināties. Pateicoties piecu panākumu sērijai, "VEF Rīga" ar kopsummā astoņām uzvarām 21 spēlē (38% panākumu) atrodas kopvērtējuma desmitajā vietā un reāli pretendē uz dalību izslēgšanas turnīrā.

Savukārt devītajā vietā šobrīd ir tieši "Avtodor" - tā 20 spēlēs guvusi astoņas uzvaras (40%), bet kārotajā astotajā pozīcijā atrodas Igaunijas čempione Tallinas "Kalev"/"Cramo" (deviņas uzvaras 20 mačos jeb 45% bilance). Savukārt augstāk septītajā vietā pašreiz ir "Nižņij Novgorod" (bilance 10-8 (56%)).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu