"Trolejbusi ir pilnīgi jauni, tie nav lietoti!" Kādēļ Čiekurkalnā slēgtā teritorijā stāv trolejbusi? (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Rebeka Žeire / LETA

Kopš pagājušā gada vidus Čiekurkalnā kāda uzņēmuma teritorijā atrodas pieci pilnīgi jauni trolejbusi, kas nokrāsoti tādās pašās krāsās, kādās ir "Rīgas satiksmes" trolejbusi, tomēr pašvaldības uzņēmuma pārstāvis norāda, ka tie nav viņu trolejbusi, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu". 

Dīkstāvē esošos trolejbusus noteikti pamanījis ikviens, kurš ar sabiedrisko transportu vai kā citādi dodas Mežaparka virzienā, vai, piemēram, uz jauno Valsts ieņēmumu dienesta ēku Talejas ielā. Teritorija, kurā redzami trolejbusi, atrodas turpat pie Ķīšezera ielas.

Ar žogu apvītā teritorija tiek apsargāta ar suņiem, par to liecina ne tikai uzraksts, bet arī nomīdītais zālājs otrpus žogam. Trolejbusiem uzmanību pievērsis arī Ojāra kungs, kurš teritorijai garām braucis tramvajā un bijis neizpratnē, kādēļ jauniegādātie trolejbusi netiek izmantoti ceļu satiksmē, bet gan stāv nekustināti.

"Gribētos noskaidrot, kamdēļ puspamestā teritorijā Gaujas ielā gandrīz jau gadu (no pagājušās vasaras) atrodas pieci jaunie garie "Rīgas satiksmes" trolejbusi? Ja jau mums tik smagi iet "Rīgas satiksmei", kādēļ svešā teritorijā atrodas viņu manta? Trolejbusi ir pilnīgi jauni, tie nav lietoti!" norāda Ojārs.

Korupcijas skandālā ierautās "Rīgas satiksmes" pārstāvis gan norāda, ka pašvaldības uzņēmumam ar dīkstāvē stāvošiem trolejbusiem neesot nekādas saistības.

"Šie trolejbusi, kas atrodas Ķīšezera ielā, nav piegādāti ”Rīgas satiksmei”, tie nav saņemti. Visticamāk, tie ir "Rīgas satiksmes" trolejbusi, taču tie atrodas uzņēmuma ”Alkom-trans” teritorijā. Pārējo informāciju var noskaidrot pie viņiem,” raidījumam stāsta uzņēmuma pārstāvis Mārtiņš Jānis Krēsliņš.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs pagājušā gada nogalē sāka kriminālprocesu par "Rīgas satiksmes" iepirkumiem, tostarp trolejbusu iegādi. Krimināllietā aizdomās turētais "Alkom-trans" valdes priekšsēdētājs, kura uzņēmuma teritorijā atrodas pieci jaunie trolejbusi, Aleksandrs Krjačeks paziņojis par atkāpšanos no amata.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu