"Aizplīvurots" skats un lēna gaita: Vecmīlgrāvī aiztur autovadītāju, kurš lietojis heroīnu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Lita Krone/LETA

Gaišā dienas laikā uz kādas klusas Vecmīlgrāvja šķērsielas bija vērojama pamatīga, iepriekš neredzēta likumsargu rosība. Vairāki trafarēti auto bija ielenkuši kādu pārdesmit gadus vecu "Ford" automašīnu, bet inspektori tikmēr pārmeklēja tajā sēdošos, vēsta LNT raidījums "Degpunktā".

Likumsargiem tas bija ķēriens, kam pamatā pieredze, jo diez vai kāds tāpat vien varētu uzminēt, ka pretī braucošais šoferis šodien lietojis narkotikas

Ap plkst. 14.00 Vecmīlgrāvja policijas patruļas ceļā izniris kāds vietējiem kārtības sargiem jau labi zināms “Ford” markas auto. Gan pats automobilis, gan tajā sēdošie vairākkārt figurējuši notikumos, kas saistīti ar narkotikām un, iespējams, pat to tirdzniecību. Arī pats auto vadīšanas veids nebijis pārliecinošs.

Zinot iepriekšējo pieredzi, tika nolemts auto apturēt. Spriežot pēc vadītāja runas veida un tā, ka viņš periodiski iemiga, radās aizdomas par aizliegto vielu klātbūtni organismā.

Sarunā ar šoferi atklājies, ka viņam nemaz neesot autovadītāja apliecības un auto piederējis viņa drauga sievai. Uz jautājumu, vai lietots alkohols, viņš atbildēja noliedzoši, taču vaicāts par narkotikām, šoferis atbildēja “nu, kādreiz jā”, bet todien to darījis neesot.

Nejauši sastaptais pārkāpējs nav izrādījis ne mazākas uztraukuma pazīmes. Drīzāk gan vīrieša "aizplīvurotais" skats, gan lēnā gaita atklājusi, ka viņš tobrīd atrodas kādā citā dimensijā.

Drīz vien arī aizturētā mēle atraisījusies. Vīrietis atzina, ka lietojis heroīnu, un tika aizturēts.

Veicot pārmeklēšanu, pie viņa atrastas vairākas paciņas ar pulverveida vielu, un, ņemot vērā, ka viņš nebija viens pats, tika pārbaudīts arī blakussēdētājs, kas izrādījās aktīvā policijas meklēšanā. Arī pie viņa atrasti vairāki iepakojumi ar pulverveida vielu.

Tā nu iecerētā veikala apmeklējuma vietā abiem vīriešiem nācās krietni vien aizkavēties – pret šoferi uzsākta lieta par auto vadīšanu reibumā, turklāt bez autovadītāja apliecības, kā arī aizliegto vielu glabāšanu, savukārt pasažieris tajā pat dienā nonācis aiz restēm par kādu iepriekš pastrādātu noziegumu, kā arī nu figurēs jaunā lietā par balto pulverīti un tā lietošanu, glabāšanu un iespējams pat tirdzniecību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu