"Sekas varēja būt bēdīgākas!" Bērnudārza darbiniece Tartu nepieskatītā auto atrod pielādētu ieroci (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Igaunijā sabiedrību satraucis kāds pirms nepilna mēneša - 20. februāra rītā noticis gadījums. Tartu kādai bērnudārza darbiniecei izvērtusies ļoti neparasta diena, jo no rīta, dodoties uz darbu, viņa atradusi pielādētu ieroci, ko vēlāk nācies paņemt līdzi uz darbavietu, vēsta "Postimees".

Trešdien, 20. februārī, bērnudārza "Rannu" darbiniece pa ierastu maršrutu devās uz darbu. Visticamāk, viņa nevarēja iedomāties, kā izvērtīsies šīs dienas notikumi...

Dažus simtus metru no darba viņa pamanījusi tumšas krāsas automašīnu "Audi", kas stāvējusi netālu no krustojuma. Mašīna bijusi iedarbināta, duvis – atvērtas. Pie auto - nevienas dzīvas dvēseles.

Kad sieviete ielūkojusies automašīnas salonā, viņa ieraudzījusi uz grīdas šaujamieroci.

Sieviete, ilgi nedomādama, paņēmusi ieroci sev līdzi. Lai arī "Tartu Postimees" izdevās sievieti sazvanīt, viņa nav vēlējusies detaļās runāt par tās dienas notikumiem.

Tiesa, izdevumam izdevies noskaidrot, ka bērnudārza darbiniecei nav bijis līdzi mobilā tālruņa. Tieši tāpēc viņa nolēmusi paņemt līdzi ieroci – lai vēlāk par tā atrašanu pavēstītu policijai.

"Jā, šāds gadījums tiešām ir noticis," apstiprinājusi bērnudārza vadītāja Signe Eriksone. Tāpat šī informācija apstiprināta arī vietējās atbildīgajās iestādēs – bez pieskatīšanas atstāts pielādēts šaujamierocis.

Bērnudārza direktore norādījusi, ka bērnu dzīvībai briesmas nav draudējušas, jo notikumi risinājušies agrā rīta stundā - pirms vecāki atveduši atvases uz dārziņu.

Dodoties uz izsaukumu, policisti aizturējuši 19 un 25 gadus vecus vīriešus, kuri vēlāk tika nogādāti policijas iecirknī kopā ar šaujamieroci.

"Kad vecāki atnāca uz bērnudārzu ar bērniem, policija jau bija uz vietas. Protams, policijas automobilis raisījis vecāku jautājumus, jo nesenā pagātnē garnadži centušies tajā iekļūt," norādījusi bērnudārza direktore.

Policistiem izdevies noskaidrot, ka nevienam no aizturētajiem nav bijusi ieroča nēsāšanas atļauja. Sākotnējā informācija liecina, ka ierocis piederējis 25 gadus vecajam aizturētajam. Uz viņa vārda reģistrēts bijis arī ceļmalā novietotais auto.

Paši aizturētie pavēstījuši, ka brīdī, kad pie mašīnas pienākusi bērnudārza darbiniece, viņi esot uz brīdi pagājuši malā, lai uzsmēķētu.

Bērnudārza direktore pavēstījusi, ka pēc policijas aizbraukšanas bērnudārzā noturēta sapulce, kur par notikušo informēts bērnudārza personāls. "Tartu Postimees" rīcībā esošā informācija liecina, ka apspriede bijusi visnotaļ spraiga, jo šaujamieroci atradusī darbiniece notikušajā vainojusi kolēģi, kura, iespējams, bijusi viena aizturētā vīrieša radiniece.

Atbildīgā iecirkņa policijas pārstāvis Jullars Simera norādījis, ka bērnudārza darbiniece rīkojusies pareizi, kad pieņēmusi lēmumu paņemt ieroci glabāšanā – ja tas būtu nonācis kāda ļaundara rokās, sekas varētu būt daudz bēdīgākas.

Simera tāpat atgādinājis, ka līdzīgos gadījumos, pirmkārt, jāziņo policijai, ja šāda iespēja ir. Tāpat, ja šāda iespēja ir, nevajadzētu aiztikt potenciāli bīstamus priekšmetus. "Ja apstākļi pieprasa cita tipa rīcību, kā tas ir šī bērnudārza gadījumā, jārīkojas ļoti uzmanīgi," norādījis Simera.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu