Dairim Bertānam realizēts tālmetiens uzvarā pret "Mavericks"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dairis Bertāns
Dairis Bertāns Foto: Reuters/ScanPix

Latviešu basketbolists Dairis Bertāns pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā realizēja savu vienīgo tālmetienu, kamēr viņa pārstāvētā Ņūorleānas "Pelicans" izbraukumā ar rezultātu 129:125 (28:34, 21:25, 35:20, 26:31, 19:15) pagarinājumā uzvarēja Kristapa Porziņģa pārstāvēto Dalasas "Macericks".

“Pelicans" vienībai ar šo uzvaru izdevies pārtraukt sešu zaudējumu sēriju.

Bertāns šajā spēlē laukumā pavadīja septiņas minūtes, kuru laikā iemeta trīs punktus - viņš realizēja savu vienīgo trejaci, bet citus metienus pa grozu neizpildīja. Vēl latvieša kontā viena atlēkusī bumba un viena kļūda.

"Pelicans" sastāvā ar 30 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Džūliuss Rendls, bet jau piekto "triple-double" pēc kārtas guva Elfrīds Peitons - 19 punkti, 11 rezultatīvas piespēles un desmit atlēkušās bumbas.

Savukārt "Mavericks" labā "triple-double" guva arī slovēņu debitants Luka Dončičs, kurš šajā cīņā atzīmējās ar 29 punktiem, 13 atlēkušajām bumbām un desmit rezultatīvām piespēlēm. Tikmēr 21 punktu iemeta Tims Hārdevejs juniors.

Vēl "Mavericks" labā astoņus punktus iemeta pieredzējušais vācietis Dirks Novickis, ar ko bija pietiekami, lai viņš kļūtu par visu laiku NBA sesto rezultatīvāko basketbolistu, šajā rādītājā apsteidzot leģendāro Viltu Čemberleinu.

Bertāns vienīgo reizi šajā mačā iesaistījās līdz ar ceturtās ceturtdaļas sākumu, turklāt pāris minūtes vēlāk viņš ar precīzu tālmetienu panāca 91:82. Piecas minūtes līdz pamatlaika beigām, rezultātam esot jau vairs 94:95, latvietis tika nomainīts.

Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 110:110, bet pagarinājumā meistarīgāki bija "Pelicans" basketbolisti.

"Pelicans" ar 31 uzvaru 73 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā atrodas 12.vietā, kamēr "Mavericks" ar 28 panākumiem 70 cīņās ir pozīciju zemāk.

Nākamo spēli "Pelicans" aizvadīs trešdien, kad viesosies pie Orlando "Magic".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu